Eerste solar farms in aanbouw in Denemarken: mp-tec levert trackers

Opto-elektronische besturing garandeert hoog rendement in bewolkte regio's

EBERSWALDE, Duitsland & NORDBORG, Denemarken--(BUSINESS WIRE)-- 20101203 --

Het bedrijf in zonnesystemen mp-tec GmbH & Co. KG heeft haar Skytrap tracking systemen voor een van de eerste Deense solar farms geleverd vanuit haar hoofdkantoor in Eberswalde vlakbij Berlijn aan Nordborg in Denemarken. De solar farm is momenteel in aanbouw en zal worden geopend in begin 2011. De single-as trackers die daar geïnstalleerd worden functioneren met opto-elektronische besturing en zijn een in-house ontwikkeling van het Brandenburgse bedrijf. De zeer gevoelige sensorcellen van de besturing reageren zelfs bij lage niveaus van algemene bestraling.

Skytrap richt de zonnepanelen op het helderste en dus meest energierijke punt aan de hemel. "Dankzij deze technologie, zelfs wanneer de zon wordt verborgen door wolken, verhoogt het tracking systeem het rendement tot 30 procent in vergelijking met een statisch systeem, aangezien Skytrap is geoptimaliseerd voor gebruik in dit klimaat," aldus Roland Wenzel, CTO van mp-tec.

De opdrachtgever is Linak GmbH, een toonaangevende leverancier van lineaire aandrijftechnologie, die ook wordt gebruikt in Skytrap. Samen met mp-tec heeft een ontwikkelingsteam gewerkt aan een efficiënte, levenslange aandrijving die ook onderhoudsvrij moest zijn om eventuele latere kosten te voorkomen. LINAK is zo onder de indruk van het resultaat dat het bedrijf het systeem nu ook zelf gebruikt.

De in de buurt liggende productiefaciliteit van Linak staat op het punt om van elektriciteit voorzien te worden die gegenereerd wordt door de solar farm. Zodra de installatiewerkzaamheden voltooid zijn, genereren ongeveer 500 vierkante meter zonnepanelen naar verwachting jaarlijks 90.000 kilowatt-uur stroom. Door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen is het bedrijf van plan om haar CO2-uitstoot met tien procent te verminderen binnen een jaar. In aanvulling op fotovoltaïsche zonne-energie zal Linak in de toekomst zich ook richten op windenergie, biogas en het gebruik van elektrische voertuigen.

Nadere informatie is te vinden op www.mp-tec.de

---

Als fabrikant, leverancier en projectdienstverlener is mp-tec een partner voor erkende dealers, handelaars, planners en beleggers in geheel Europa. Het bedrijf te Eberswalde werd opgericht door Managing Director Michael Preißel in 2002. Het is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van zonne-energie, zonnewarmte en montagesystemen. Daarnaast richt een bedrijfssegment zich op de invoering van strategische solar farms. Met een landelijk netwerk van ongeveer 4.000 handelspartners is mp-tec het grootste bedrijf in zonnesystemen in de nieuw gevormde Duitse staten en heeft het 70 mensen in dienst.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
mp-tec GmbH & Co. KG
Tel: +49 (0) 33 34.59 44 40
Fax: +49 (0) 33 34.59 44 45
info@mp-tec.de
www.mp-tec.de
of
Perscontact: wbpr Public Relations
Anja Kroll
Tel: +49 (0) 33 1. 201 66 58
Fax: +49 (0)33 1. 201 66 99

anja.kroll@wbpr.de