Dienstenbond CNV

Nieuws

3 december 2010

Merkwaardige start cao-traject Getronics

Van KPN-zijde is opnieuw de wens te kennen gegeven om tot één pensioenregeling te komen voor het hele concern, dus inclusief Getronics. En net als vorig jaar is daar aan gekoppeld een gezamenlijk sociaal plan en één cao vanaf 2012.

Afgelopen maand hebben de eerste verkennende gesprekken plaatsgevonden. In deze brief willen wij graag onze voorstellen naar de werkgever aan u voorleggen.

Net als vorig jaar heeft KPN te kennen gegeven dat ze zowel KPN als GTN onder één pensioenregeling willen laten vallen. Vorig jaar zijn de onderhandelingen over een nieuwe regeling gestrand, maar inmiddels is de (pensioen)wereld weer veranderd. Gekeken naar het pensioenakkoord, waren er toch weer mogelijkheden. KPN heeft de wens geuit om tot één pensioenregeling te komen in samenhang met een gezamenlijke cao en sociaal plan. Inmiddels zijn er gesprekken gevoerd tussen GTN en KPN enerzijds en de vakbonden bij KPN en GTN anderzijds om te kijken of er mogelijkheden zijn.
Hierbij is in de eerste plaats gekeken naar de haalbaarheid van één pensioenfonds voor GTN, KPN en KPNcontact. Daar lijkt nu wel toekomst in te zitten. Verder hebben we gesprekken gevoerd over de mogelijkheid van een gezamenlijk sociaal plan en cao. Al met al zijn wij zo het cao-traject in gerold. De komende tijd zal intensief worden overlegd over een sociaal plan voor 2011, de contouren voor een gezamenlijke cao 2012 en voor GTN en KPN ieder apart een cao voor 2011.

Voorstellen
Voor zowel de cao 2011 als het sociaal plan 2011 hebben wij voorstellen opgesteld. Deze vind u hieronder. Wij horen graag uw mening hierover en/of u nog aanvullingen hebt. Als u bepaalde onderwerpen extra belangrijk vindt, dan kunt u dat uiteraard ook aangeven. Gezien de tijdsdruk die er is, verzoeken wij u om zo spoedig mogelijk per e-mail te reageren. Uw reactie kunt u sturen naar n.passchier@remove-this.cnvdibo.nl

Voorstellen cao/sociaal plan 2011 in het kort:

1. salarisverhoging: 2% in het hart van de matrix.
2. een eenmalige uitkering

3. Kortingsregeling voor KPN producten, waarbij de mogelijkheid blijft om voor de huidige ADSL-vergoeding te kiezen.

4.. Huidige sociaal plan verlengen, dus met behoud van de oude kantonrechtersformule (uitleg zie eerdere nieuwsbrieven).
5. Uitbreiding van vaderschapsverlof naar 5 dagen.
6. Regeling voor zorgtaken/mantelzorg.

7. Afspraak over het in dienst nemen van Wajongeren.

Wij horen graag zo spoedig mogelijk van u!

Reageren
Als u anderszins wilt reageren, vragen heeft of meer informatie wilt, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Nico Passchier. Dat kan via mail: n.passchier@remove-this.cnvdibo.nl of telefonisch: (055) 5772640.