Politie Groningen

Zaterdag 4 december 2010

Provincie Groningen , 04-12-2010

Inbrekers aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft vrijdagmiddag twee 22-jarige inbrekers uit Roemenië op heterdaad aangehouden. De politie kreeg een melding van een inbraak in een tuinhuisje op het volkstuinencomplex aan de Helperzoom. De eigenaar had beide mannen in zijn tuinhuisje betrapt. Hij sloot de twee ongenode gasten op in zijn huisje in afwachting op de komst van de politie. Gealarmeerde agenten konden beide inbrekers makkelijk in de boeien slaan. Bij onderzoek bleek dat een raam van het tuinhuisje was vernield. De politie vermoedt dat beide verdachten in het tuinhuisje hadden geslapen. De Roemenen moesten mee naar het politiebureau en zijn ingesloten. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de inbraak.

Twee gewonden na verkeersongeval

ULRUM Bij een verkeersongeval zijn vrijdagavond een 66-jarige man en een 63-jarige vrouw uit Bergum gewond geraakt. De 66-jarige automobilist reed met zijn vrouw over de Schapenweg in Ulrum. Hij kwam door nog onbekende oorzaak in berm terecht. Na een stuurcorrectie belandde hij op de verkeerde weghelft en kwam frontaal in botsing met een 65-jarige automobilist uit Kolham. Beide slachtoffers klaagden over pijn op de borst. Ze zijn door personeel van een ambulance onderzocht en behandeld. Ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Beide autos raakten zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept door een bergingsbedrijf.

15-jarige jongen voor straatroof aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond een 15-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor straatroof. Politieagenten reageerden op een melding van een beroving op de Pleiadenlaan in Groningen. Het bleek dat een 22-jarige man uit Groningen even daarvoor door twee mannen was beroofd van zijn snorfiets. Hij was daarbij in het gezicht geslagen. De daders gingen er daarna met de snorfiets vandoor. Een alerte taxichauffeur reed achter de straatrovers aan. Hierdoor kon de politie de 15-jarige verdachte even later in een woning in de Steenbokstraat in Groningen aanhouden. Bij fouillering bleek hij in het bezit te zijn van de sleutels van de brommer. Deze werd in de Ossehoederstraat teruggevonden. De verdachte is ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Het slachtoffer raakte door de beroving gewond aan zijn gezicht. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de andere verdachte.

Echtpaar aangehouden na huiselijk geweld

MARUM - De politie heeft vrijdagavond een 42-jarige man en een 50
-jarige vrouw uit Marum aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 50-jarige partner bij een ruzie te hebben mishandeld. De 50-jarige partner zou haar man hierop met een mes hebben belaagd. Hij bleek gewond aan zijn hand. Het duo werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. Het traject huiselijk geweld is in gang gezet.

Litouwse alcomobilist aangehouden

VEENDAM - De politie heeft vrijdagnacht een 33-jarige man uit Litouwen aangehouden voor het rijden onder invloed. Surveillerende politieagenten zagen dat de automobilist vreemd rijgedrag vertoonde. Zij zagen dat de bestuurder in de Dr. Bekenkampstraat in Veendam tegen een geparkeerde auto aanreed. De bestuurder werd gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 2.1. Ook bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs. De Litouwer was nauwelijks aanspreekbaar en werd ter ontnuchtering ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Dronken man hindert verkeer

WIINSCHOTEN De politie heeft vrijdagnacht een 53-jarige man uit Finsterwolde aangehouden voor openbare dronkenschap. Surveillerende agenten zagen dat de 53-jarige midden op de Beersterweg in Winschoten lopen. Omdat hij het verkeer hinderde en onder invloed van alcohol was moest hij mee naar het politiebureau. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. Als de Finnsterwolder zijn roes heeft uitgeslapen kan een hij bekeuring tegemoet zien.

Autodief aangehouden

WINSCHOTEN De politie heeft zaterdagmorgen een 19-jarige man uit Oude Pekela aangehouden. Politiegenten reageerden op een melding van een inbraak in een auto aan de Sint Vitusholt in Winschoten. Agenten troffen de verdachte in een geparkeerde auto aan. Bij onderzoek bleek dat het portierraam van de auto was ingeslagen. Ook bleek dat de bedrading al was doorverbonden. Bij onderzoek in de omgeving bleek ook met de bedrading van twee andere geparkeerde autos en een camper te zijn geknoeid. De verdachte werd aangehouden. Hierbij verzette hij zich en bedreigde de agenten. De Pekeleder werd met gepast geweld in de boeien geslagen. Hij was onder invloed van alcohol. Hij werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudstraat. De politie stelt een onderzoek in.