Politie Gelderland-Zuid

Overval op Kruidvat

Beek (Gem. Ubbergen), 04-12-2010 o Vrijdagavond werd rond 20.00 uur een gewapende overval gepleegd op het een filiaal van het Kruidvat aan de Schellingshof in Beek. Terwijl medewerkers aanstalten maakten om de winkel aan het eind van de koopavond af te sluiten, kwamen twee mannen de winkel binnen.

De medewerkster die bij de deur stond moest onder bedreiging van een vuurwapen mee naar het kantoor. Ook de twee andere aanwezige medewerkers moesten naar het kantoor. Daar vragen de daders om de kluisinhoud. Omdat de kluis voorzien is van een tijdslot en niet zomaar geopend kan worden, nemen de daders genoegen met het geld uit de kassalade. De medewerkster moet dit geld in een plastic tas doen en aan de daders overhandigen.

Daarna zijn de overvallers vertrokken uit de winkel en naar de Verbindingsweg gelopen en daar afgeslagen richting de Rijksweg. Van de overvallers zijn de volgende signalementen bekend:

Dader 1:
- Man met vuurwapen
- Zwarte jas, winterjas wat glimmend, niet gewatteerd, embleempje op borst en eentje op de mouw
- Grijs / groene capuchon, hoort niet bij jas.
- Grijze handschoenen
- Shawl voor gezicht
- Volgens een getuige droeg deze een piercing in wenkbrauw en mogelijk eentje in zijn lip.

Dader 2:
- Man zonder wapen
- Jas, zwart ter hoogte van de schouders en over de borst, daaronder grijs, brede rits,
- Capuchon niet behorend bij jas kleur grijs
- Handschoenen kleur zwart
- Lichte spijkerbroek

Was u vrijdagavond rond 20.00 in de omgeving van de Schellingshof in Beek of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het opsporen van de daders van deze overval? Tips zijn welkom bij de politie op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Laatst gewijzigd 04-12-2010 13:09 | © Regio Gelderland-Zuid |