KRO

't Schaep gaat naar Spanje

Uitzenddatum: 05/12/2010

Onlangs zijn de opnames van de nieuwe KRO dramaserie `t Spaanse Schaep van start gegaan. Deze serie is het vervolg op de succesvolle series 't Vrije Schaep en 't Schaep met de 5 Pooten. In't Spaanse Schaep reizen de Amsterdamse vrienden af naar de zonnige Spaanse costa om Lukas (Marc-Marie Huijbregts) op te zoeken. Deze is zijn grote liefde Sjon (Hans Kesting) achterna gereisd om een pension te runnen. Om de serie gestalte te geven is in een studio in Amsterdam Noord een indrukwekkend Spaans dorp nagebouwd om de serie gestalte te geven. Het beloven weer acht swingende afleveringen te worden, met dit keer `hertaalde' liedjes uit het wereldrepertoire. 't Spaanse Schaep is vanaf zondag 5 december 2010 te zien bij de KRO op Nederland 1.

Frank Houtappels is wederom verantwoordelijk voor het scenario en ook de vertrouwde vaste cast keert terug. De serie wordt geregisseerd door de vier regisseurs die ook tekenden voor de eerdere Schaep series; Norbert ter Hall (Waltz, Mevrouw de Minister), Joram Lürsen (Alles is Liefde, In Oranje, Vuurzee), Frank Krom (Bloedverwanten) en Pieter van Rijn (Bloedverwanten, Flikken Maastricht, Van Speijk).

Het verhaal
Het is een paar jaar later, eind jaren zeventig. Doortje (Loes Luca) viert haar verjaardag. Bijna iedereen is er. Opoe Withof (Carry Tefsen), Riek (Jenny Arean) en Arie (Ton Kas), Huipie (Laus Steenbeeke), Greet (Bianca Krijgsman), en Lena (Georgina Verbaan). Maar het wil maar niet gezellig worden. Kootje's Camping 't Vrije Schaep is door toedoen van de milieu maffia terug gegeven aan de natuur en Kootje (Pierre Bokma) zit zonder werk. Lena is zwanger van een trompettist en wil de eerste `BOM - bewust ongehuwde - moeder' zijn. Doortje heeft de pest in dat haar relatie met Kootje niet is uitgegroeid tot een echte verhouding en Opoe is oud en gebrekkig. Greet en Huipie lopen op hun tandvlees en Riek en Arie hebben geërfd van een oude tante, wat ze voor hun vrienden geheim willen houden.

Maar het allerergste: Lukas is er niet. Hij is twee jaar geleden zijn grote liefde Sjon achterna gereisd naar Spanje om daar samen een pension te runnen. Iedereen maakt zich zorgen. Lukas heeft niet gebeld, geen kaartje of niks. En het is niks voor Lukas om Doortjes verjaardag te vergeten. Het gaat inderdaad niet goed met Lukas. De liefde tussen hem en Sjon is over en het pension loopt voor geen meter. Gelukkig heeft ie zijn Amsterdamse vrienden nog: ze besluiten gezamenlijk naar Spanje af te reizen om Lukas weer in het zadel te helpen. Of zijn ze misschien toch meer op de vlucht voor hun eigen problemen?

Cast
Alle vertrouwde gezichten zijn weer van de partij; Pierre Bokma, Loes Luca, Marc-Marie Huijbregts, Carry Tefsen, Georgina Verbaan, Ton Kas, Jenny Arean, Laus Steenbeeke en Bianca Krijgsman. Er komen ook verrassende dubbelrollen en nieuwe gezichten langs in de serie. Zo transformeren Loes Luca en Pierre Bokma tot de Spaanse Raquel en Pablo en worden er gastrollen vervuld door o.a. Arie Boomsma, Angela Groothuizen, Jelle de Jong, Ruth Jacott, Hans Kesting en Noortje Herlaar.

't Spaanse Schaep is een productie van IDTV Film en Kemna & Zonen, in samenwerking met de KRO. Opnames vinden nog plaats in juni, juli en augustus.

De serie is vanaf 5 december 2010 te zien bij de KRO op Nederland 1.