RTL Group

Charmante misdadiger Neal helpt FBI in 'White Collar'

Dat misdadigers ook erg charmant kunnen zijn, bewijst Matt Bomer in White Collar, vanaf zondag 5 december te zien bij RTL 5. In de nieuwe Amerikaanse misdaadserie zet hij witteboordencrimineel Neal Caffrey neer als een beminnelijke gevangene die zijn straf buiten de tralies mag uitzitten. In ruil daarvoor helpt hij FBI-agent Peter Burke (Tim DeKay) met het opsporen van gezochte criminelen. Een taak die hem vrij gemakkelijk af gaat, aangezien Neal meer van oplichterij weet dan welke federale agent dan ook. Daarnaast ziet Neal zijn relatieve vrijheid als een kans om zijn ex-vriendin Kate te vinden. Tiffani Thiessen is te zien als Peters vrouw Elizabeth, terwijl Willie Garson Neals goede vriend en tevens oplichter Mozzie speelt. In de Verenigde Staten is de populaire serie inmiddels toe aan het derde seizoen.

White Collar is onderdeel van de nieuwe crime night bij RTL 5. Elke zondagavond staat in het teken van misdaden en het oplossen daarvan. De wekelijkse crime night start met In Plain Sight. Deze nieuwe Amerikaanse misdaadserie draait om U.S. Marshal Mary Shannon (Mary McCormack). Zij houdt zich dagelijks bezig met de bescherming van kroongetuigen en bestiert intussen een hectisch huishouden.

CSI: Miami en Lie To Me maken de misdadig goede zondagavond van RTL 5 compleet. CSI: Miami hervat seizoen acht. De voorlopig laatste aflevering hiervan was half mei te zien. Met de episode Show Stopper wordt de draad weer opgepakt. Een zangeres vat tijdens een optreden plotseling vlam en Horatio en zijn team zoeken uit wat er precies is gebeurd. Lie To Me is eveneens terug na een stop van enkele maanden. Seizoen twee gaat verder met de aflevering Fold Equilty, waarin de levende leugendetector Cal Lightman samen met zijn collegas een vermiste finalist van de World Series of Poker moet opsporen.

In Plain Sight, Uitzending RTL 5: vanaf zondag 5 december wekelijks tussen 19.30 en 20.25 uur.

Lie To Me, Uitzending RTL 5: vanaf zondag 5 december wekelijks tussen 20.25 en 21.25 uur.

CSI: Miami, Uitzending RTL 5: vanaf zondag 5 december wekelijks tussen 21.25 en 22.25 uur.

White Collar, Uitzending RTL 5: vanaf zondag 5 december wekelijks tussen 22.25 en 23.20 uur.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Onderwaater, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718406 of marije.onderwaater@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.rtl.nl/pers bezoeken.