IKON

A A N K O N D I G I N G

IKON-televisie
Zondag 5 december 2010
Nederland 2

23.01 - 23.26 uur: GESPREK OP 2

In deze serie van drie interviews op de late zondagavond praat Paul Rosenmöller met een gast die in het nieuws staat of heeft gestaan. Hij doet dat in zijn gebruikelijke stijl: stevig en fair. De gasten komen uit verschillende hoeken van de samenleving. Ze hebben met elkaar gemeen dat zij voor of achter de schermen een behoorlijke vinger in de pap hebben op hun werkterrein. Politici, beleidsmakers gezagdragers, machthebbers, kortom, mensen die 'aan de knoppen' van onze samenleving zitten.

Afl. 1: Ruud Lubbers
In de eerste aflevering van 'Gesprek op 2' is oud premier Ruud Lubbers te gast. Als informateur is hij tot zijn eigen verdriet mede verantwoordelijk voor de vorming van het huidige kabinet van VVD en CDA, met gedoogsteun van de PVV. Paul Rosenmöller kijkt met hem terug op die hectische dagen van de formatie. Verder zal Lubbers uitvoerig aan de tand worden gevoeld over de koers van zijn partij, het CDA. De partij is tot op het bot verdeeld over de keuze om te gaan regeren met steun van Geert Wilders. Gaat Lubbers zelf voor een conservatieve christen-democratie of voor een partij met een christelijk sociaal gezicht?

Niet vanuit een fauteuil bij knapperend haardvuur, maar een interview op het puntje van de stoel in een eenvoudige, zakelijke setting.

Presentatie: Paul Rosenmöller; redactie: Henriette Smit, Bert Visser; eindredactie: Bert Visser