Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - Hilversum, 30 november 2010
PAKJESAVOND MET BOARDWALK EMPIRE

BNN GEEFT IEDEREEN GLOEDNIEUWE AMERIKAANSE HITSERIE CADEAU

Het heerlijk avondje is gekomen, het avondje van... Boardwalk Empire! BNN zet zijn mijter op en deelt uit op pakjesavond. Zorg dat je Sint op tijd de deur uit werkt op 5 december, zodat je met een zak pepernoten op schoot de gloednieuwe Amerikaanse hitserie van Martin Scorsese (Goodfellas) en Terence Winter (The Sopranos) kunt bekijken. Boardwalk Empire is vanaf 5 december iedere zondag om 20.30 uur te zien bij BNN op 3.

In Boardwalk Empire staat de opkomst van de georganiseerde Amerikaanse misdaad centraal. Om het alcoholgebruik na de eerste Wereldoorlog uit te bannen wordt alcohol door de Amerikaanse regering aan banden gelegd. Tijdens de drooglegging wordt de handel illegaal en groeit het criminele circuit. In no-time wordt Atlantic City de speeltuin van de wereld. Voor een paar dollar kan de hardwerkende man zich een tijdje koning wanen, boven- of ondergronds.. Beroemde gangsters als Lucky Luciano en Al Capone beginnen tijdens de drooglegging aan de opbouw van hun criminele carrière.

Nucky Thompson (Steve Buscemi) is overdag als politicus verantwoordelijk voor de gemeentekas, maar is nooit te beroerd om zaken te doen in het criminele circuit. In de avonduren verdient hij veel geld met de smokkel en verkoop van alcohol. Dit blijft niet onopgemerkt en Nucky moet maatregelen nemen om zijn reputatie te redden. In de eerste aflevering zie je hoe de drooglegging tijdens een groot feest wordt ingeluid. Op het feest ontmoet Nucky Jimmy Darmody, die net is teruggekeerd van het front. Nucky belooft Jimmy een respectabele baan, maar Jimmy heeft iets heel anders in petto. Hij wil carrière maken, maar alleen op zijn eigen voorwaarden, met alle gevaarlijke gevolgen van dien.




Ingezonden persbericht