Politie Drenthe

Zondag 5 december 2010

Provincie Drenthe, 05-12-2010

Aanhoudingen vuurwerk

DRENTHE Zaterdag zijn er op verschillende locaties in Drenthe vuurwerkcontroles uitgevoerd. In Coevorden zijn een 22-jarige man en een 17-jarige jongeman, beide uit Dalfsen, aangehouden. Zij hadden illegaal vuurwerk bij zich. De 22-jarige man bleek ook een vuurwerkpistool bij zich te hebben. Deze is in beslag genomen. In Zwartemeer is een 17-jarige jongeman uit Nieuw-Dordrecht aangehouden. Ook hij had illegaal vuurwerk bij zich. Evenals een 22-jarige man uit Zwartemeer. Bij controle bleek hij munitie voor een vuurwerkpistool bij zich te hebben. Ook werd in Coevorden een 22-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. Hij had munitie voor een vuurwerkpistool bij zich. Al het vuurwerk is in beslag genomen. Er wordt in alle gevallen een proces-verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen huiselijk geweld

ASSEN De politie heeft zaterdagavond een 25-jarige man uit Assen aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn ex-vriendin te hebben mishandeld. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij ingesloten voor nader onderzoek. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart.

EMMEN Een 50-jarige man uit Emmen is zaterdagavond door de politie aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn ex-vrouw meerdere malen te hebben geslagen. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Het protocol Huiselijk Geweld is op gestart.

Man aangehouden voor beledigen agenten

MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 42-jarige man uit Meppel aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat een man zich vervelend gedroeg. Ter plaatse bleek dat de man de rekening, welke hij had bij een uitgaansgelegenheid aan het Prinsenplein, niet wilde betalen. Er was daardoor onenigheid ontstaan tussen het personeel en de man. Bij het zien van de agenten begon de man de agenten te beledigen. De man is vervolgens aangehouden. Tijdens zijn aanhouding en de rit naar het politiebureau verzette de man zich hevig en bleef de agenten beledigen. De man is ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jeugd aangehouden voor vernieling

MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige jongeman uit Meppel en twee jongens uit Ruinerwold van 17 en 18 jaar aangehouden. Het drietal had vernielingen aangebracht bij een fietsenstalling bij het station aan de Parallelweg. Ook had het drietal afgesloten fietsen vernield en meegenomen. De jongemannen zijn aangehouden voor het plegen van vernielingen en diefstal. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op stap met een valse identiteit

MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 15-jarige meisje uit Meppel aangehouden. Het meisje wilde met het identiteitsbewijs van een oudere vriendin een uitgaansgelegenheid binnen gaan. Het personeel vertrouwde het niet en alarmeerde de politie. Het meisje bekende naar binnen te willen met een valse identiteit. Zij heeft een bekeuring ontvangen.

Winkeldievegge aangehouden

HOOGEVEEN Zaterdagmiddag is 31-jarige vrouw uit Hoogeveen aangehouden. De vrouw had bij een winkel in de Tamboerpassage etenswaren meegenomen zonder te betalen. Ze rekende bij de kassa enkele artikelen af, maar had in haar buggy artikelen liggen ter waarde van 110,- welke ze niet afrekende. Het winkelpersoneel zag dit en alarmeerde de politie. De vrouw is aangehouden. Zij heeft een bekeuring van 250,- euro ontvangen.

Politie zoekt getuigen gewapende overval

EMMEN De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op een tankstation aan de Wolfsbergenweg. Omstreeks 19.30 uur drong een man het tankstation binnen, bedreigde een medewerker met een wapen en eiste geld. De medewerker heeft de man een geldbedrag gegeven waarna de man er rennend vandoor ging. Het gaat om een man van ongeveer 1.70 m lang, tussen de 18 en 26 jaar oud en sprak goed Nederlands. Hij droeg een ijsblauwe jas waarvan hij de capuchon op zijn hoofd had. Voor zijn gezicht had hij een zwarte shawl. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en witte sportschoenen. De man had een rood-paarse plastic tas bij zich. De politie wil graag in contact komen met getuigen van deze overval en met mensen die kort voor of kort na de overval in de buurt van het tankstation zijn geweest. Getuigen kunnen zich melden bij de politie op 0900-8844.