Hoefnet

Nieuws

Boedapest: Koos de Ronde begint goed

04-12-2010

Koos de Ronde is vanavond tweede geworden in de warming up wedstrijd van de Wereldbeker vierspannen in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De Ronde was net een tel langzamer dan wild card rijder Jozsef Dobrovitz, die de overwinning in de wacht sleepte. Boyd Exell kwam drie seconden tekort op Dobrovitz en eindigde op de derde plaats.

Koos de Ronde reed vanavond in de Papp Lászlo Budapest Sportarena voor het eerst sinds Kentucky weer met zijn eigen marathonkoets die hij afgelopen woensdag eindelijk kon ophalen: "We hebben hem opgehaald en gelijk geladen voor Boedapest, het stof van Kentucky zat er nog op!" Koos reed vanavond uit voorzorg met de 11-jarige bonte ruin Frank voorop in plaats van Charley. De zwarte ruin had zich na aankomst gisteravond in Boedapest vastgerold in zijn stal en raakte daarbij licht geblesseerd. Ondanks het feit dat het snelle voorpaard vanmorgen zonder problemen door de veterinaire keuring kwam, wilde Koos geen risico nemen en spaarde hij Charley vandaag: "Charley gaat de eerste dag altijd super, dus wat dat betreft is de kans groot dat als ik hem morgen inzet tijdens de Wereldbekerwedstrijd, hij top presteert. Door vanavond Frank in te zetten weet ik wat ik aan hem heb mocht het echt een keer nodig zijn," vertelt De Ronde die zich geen zorgen maakt.

Ook Exell startte vandaag met een lichte achterstand. Bij het uitladen van de spullen bij aankomst in Boedapest bleek dat een disselboom van zijn nieuwe rijtuig was achtergebleven in Stockholm. Gelukkig had Exell nog een reserve langeboom waarmee hij vanavond aan de start kwam.

Uitslagen warming up CAI-W Boedapest 2010:


1. József Dobrovitz (HUN) 128,16 (5)

2. Koos de Ronde (NED) 129,12 (5)

3. Boyd Exell (AUS) 131,18 (5)

4. Werner Ulrich (SUI) 137,20 (5)

5. Zoltán Lázár (HUN) 147,34 (10)

6. Daniel Würgler (SUI) 166,66 (25)

7. Péter Juhasz (HUN) 187,19 (5)

Uitslag (PDF)