Politie Groningen

Overvaller pizzakoerier aangehouden

Door alerte optreden van burger

Groningen , 05-12-2010 o Door het alert optreden van een burger kon de politie zaterdagavond een 18-jarige man uit Groningen aanhouden voor straatroof.

Omstreeks 18:50 uur reageerden politieagenten op een melding van een beroving van een maaltijdbezorger op de Hereweg in Groningen. Na onderzoek bleek dat een 16-jarige pizzakoerier ter hoogte van de gevangenis door twee mannen was aangesproken en bedreigd. Hij moest een geldbedrag afstaan. Een automobilist die de straatroof zag gebeuren bedacht zich niet en greep een van de overvallers. De andere dader wist te ontkomen. Een onderzoek in de omgeving naar deze dader leverde geen resultaat op. De 18-jarige verdachte is ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Het roofcoördinatieteam stelt een onderzoek in naar de straatroof. Mensen die rond genoemd tijdstip in de buurt iets bijzonders hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

De politie stelt de alertheid van burgers zeer op prijs. Zo kunt u als getuige bent van een overval of straatroof een foto of een filmpje maken. De politie adviseert hierbij wel te denken om uw veiligheid. Gisteren kon de politie door het alerte optreden van een taxichauffeur ook al een verdachte van een straatroof aanhouden.