Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 05-12-2010

Politie onderzoekt overval op woning

TILBURG:Zaterdagmiddag heeft omstreeks 17.15 uur een overval plaats gevonden op een woning aan de Geerten Gossaertsdreef. De overvallers maakten enkele pinpassen en twee laptops buit.

Twee overvallers belden aan en drongen, nadat de 56-jarige bewoner open had gedaan, de woning binnen. Een van de overvallers had een mes bij zich waarmee hij de bewoners, man en vrouw, bedreigde. De 56-jarige bewoner, die zich kort verweerde, liep daarbij een kleine verwonding aan zijn linkerhand op. De daders hebben onder meer enkele pinpassen en twee laptops buit gemaakt. De politie heeft een uitgebreid onderzoek in de omgeving ingesteld, de daders werden echter niet meer aangetroffen. Ook werd aan de deelnemers van SMS-Alert een bericht verstuurd over de overval.

Tekst SMS-Alert bericht: Tilburg Geerten Gossaertsdreef, overval met wapens, 2 daders, 1 met witte schoenen, vale blauwe broek, zwarte wollen muts, 1 rood/zwart/grijze sjaal. Tips 0900-8844

Knul (17) verdacht van heling

BERKEL-ENSCHOT: De politie heeft zaterdagavond omstreeks 20.30 uur in een woning in Berkel-Enschot een 17-jarige jongen aangehouden ter zake heling. De knul bleek in bezit te zijn van diverse gestolen spullen. De recherche stelt een nader onderzoek in.

De agenten waren naar de woning gegaan omdat er een conflict was tussen de zoon en zijn moeder en stiefvader. Kennelijk hebben de ouders geen greep meer op hun kind. De agenten troffen in twee tassen van de knul, spullen aan zoals computeraccesoires, pasjes en een fotocamera die kennelijk van diefstal afkomstig zijn. Hierop is de jongen ter zake heling aangehouden. Aan het bureau is uitgezocht dat de goederen herleid kunnen worden naar zeker twee woninginbraken. De jongen is in verzekering gesteld.

Wateroverlast leidt naar twee hennepkwekerijen

TILBURG: De politie heeft na een melding van wateroverlast
zaterdagavond in een flatgebouw aan de Corellistraat in twee woningen een hennepkwekerij ontdekt.

In eerste instantie dachten de agenten dat de wateroverlast uit een bepaalde flat kwam. Dat bleek bij nader onderzoek niet het geval te zijn, wel werd in deze flat een hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden 250 planten in de woonkamer, de 39-jarige bewoner werd aangehouden. De stroom bleek buiten de meter om te worden afgetapt.

Terwijl de agenten hier bezig waren, werd vastgesteld dat de
wateroverlast uit een andere flat kwam. Daar bleek ook een
hennepkwekerij te zijn ingericht. In twee slaapkamers stonden 285 planten. Er stond een waterslang volop open en daardoor was een waterton (dompelpomp) aan het overstromen. De gehele woning stond blank, de benedenbuurvrouw kreeg het water langs de muren naar beneden. Ook deze plantage is geruimd. De politie is nog op zoek naar de exploitant.

Rustige horecadienst in Tilburgs uitgaanscentrum

TILBURG: De agenten belast met het horecatoezicht in het Tilburgse uitgaanscentrum hebben tijdens een redelijk rustige horecadienst slechts twee aanhoudingen verricht. Vanwege de sneeuwbuien was er minder publiek op te been.

Een 18-jarige jongeman uit Berkel-Enschot werd omstreeks 03.45 uur op de Heuvelring aangehouden nadat hij een politieman beledigd had. Verder krijgt hij ook nog een proces-verbaal ter zake openbare dronkenschap en het niet bij hebben van een ID-bewijs.

Een 18-jarige Tilburger werd omstreeks 04.00 uur, dankzij het
cameratoezicht, op de Heuvelring aangehouden. Op de beelden was te zien dat hij een andere stapper mishandelde. Het slachtoffer wenste echter geen aangifte te doen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 05-12-2010 12:32 | © Regio Midden en West Brabant |