Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 12.40 uur

Utrecht, 05-12-2010

Oproep getuigen: beroving

KOCKENGEN Op zaterdag 4 december omstreeks 05.15 uur kreeg de politie de melding dat een beroving had plaatsgevonden op de N401 ter hoogte van de Meentweg.

Ter plekke verklaarde een 56-jarige automobilist uit Utrecht dat een donkerkleurige Volkswagen Golf hem tegemoet kwam rijden. Deze draaide op de rotonde en begon het voertuig van de automobilist te achtervolgen en in te halen. Vervolgens stopte het voertuig waardoor ook het slachtoffer stopte. Twee onbekende mannen stapten uit de auto en bedreigden vervolgens de man met een vuurwapen. Zij sloegen daarop het slachtoffer en eisten de portemonnee van de man. Vervolgens gaf de man zijn tas en daarop ging het agressieve duo er vandoor.

Het slachtoffer schakelde de politie in. Hij raakte licht gewond door de beroving en deed aangifte.

Signalementen:

Dader 1: Ongeveer 1.70 a 1.75 meter lang, normaal postuur. Sprak Nederlands met een buitenlands accent. Droeg een zwarte jas met capuchon met daaronder een baseballpet met de letters NY en handschoenen.

Dader 2: Ongeveer 1.80 meter, licht gezet postuur, getinte huidskleur. De man droeg een grijze halflange jas met capuchon.

De donkerkleurige Volkswagen Golf had opvallende glimmende spaakvelgen (veel dunne spaken).

Getuigen of personen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie via tel. 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Oproep getuigen: brandstichting

MIJDRECHT Op zaterdag 4 december kreeg de politie rond 01.05 uur de melding dat er een heg in de brand stond bij een woning aan de Proostdijstraat. Ter plekke troffen agenten een nog brandende conifeer. Het vuur werd door de brandweer snel geblust.

Alerte passanten hadden - bij het zien van het vuur - direct 112 gebeld. Ook verklaarde een getuige dat deze een blank persoon een donkerkleurige muts en een zwarte jas met grijze vlakken had zien wegrennen. In de omgeving heeft de politie nog gezocht maar niets verdacht aangetroffen. Er werd een burgernetactie gestart. Dit leverde geen resulaten op.

De politie doet nader onderzoek. Ook is een buurtonderzoek in de omgeving gehouden. De eigenaar van de conifeer heeft aangifte gedaan van brandstichting. Getuigen of personen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Oproep getuigen: poging diefstal scooter

BREUKELEN Op vrijdag 3 december zagen drie alerte getuigen rond 10.00 uur dat twee onbekende jongens bij een scoooter trachtten te stelen aan de Schepersweg. De diefstal werd voorkomen door de getuigen, maar de daders gingen er vandoor.

Signalementen:

Dader 1: Jongeman, negroide uiterlijk, ongeveer 17 jaar, bol gelaat, grote dikke lippen. Hij droeg een muts met geel/groene strepen, een jas met capuchon en een spijkerbroek type laaghangend - waardoor onderbroek zichtbaar wordt met grote achterzakken.

Dader 2: Jongeman, Noordafrikaans uiterlijk, ongeveer 17 jaar, smal gezicht, zwart bolstaand krullend haar. Hij droeg een petje, een zwarte heupjas en een zwarte ook weer laag gedragen sprijkerbroek.

Getuigen of personen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Vandalisme

WOERDEN De politie heeft op 3 december rond 24.45 uur zes jongens uit Woerden in de leeftijd van 15 tot 18 jaar bekeurd voor baldadigheid. De politie kreeg de melding dat een groep jongeren met een kliko aan de wandel was gegaan vanaf De Zaan. Via een vers spoor in de sneeuw troffen de agenten in park Molenvliet de kliko en een groep jongeren aan die bij een vuurtje stonden.

Onder het toeziend oog van de agenten werd door de jongeren het vuurtje gedoofd, de verbrande papieren opgeruimd en de kliko teruggebracht naar de de betreffende woning. Allen krijgen een bekeuring voor vandalisme.