Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 13.50 uur

Utrecht, 05-12-2010

Belediging agenten

BAARN Op zaterdag 4 december tegen 3.00 uur is in de Laanstraat een man aangehouden in verband met belediging van agenten.

Een bezoeker van een horecagelegenheid aan de Laanstraat schakelde surveillerende agenten in, in verband met een mishandeling in de horecagelegenheid. Agenten troffen het slachtoffer buiten aan. Deze jongen wilde echter geen aangifte doen.

Buiten voor de deur stonden ongeveer 15 á 20 personen. Terwijl de agenten bezig waren met de verzorging van deze jongen, schold een 18-jarige man uit Baarn de agenten uit. Hierop hebben de agenten de man aangehouden en hem meegenomen naar het politiebureau. Een groep vrienden van de verdachte besloten voor het bureau te gaan staan schreeuwen. De politie heeft ze tot twee keer toe weg moeten sturen bij het bureau.

Ruzie met te veel drank op
SOEST Op Leeuwerikweg is zaterdag tegen middernacht een 18-jarige dronken man aangehouden en geboeid afgevoerd naar het politiebureau in verband met een ruzie.

De politie kreeg zaterdag 4 december rond 23.45 uur een melding dat op de Leeuwerikweg een jongen zou worden belaagd door acht personen. Daar aangekomen verklaarde de melder dat de 18-jarige man uit Amersfoort te veel had gedronken en de anderen in de groep aanviel. De betreffende man lag op de grond en rook naar alcohol. Hij weigerde op te staan en werd aangehouden voor openbare dronkenschap. Omdat hij de confrontatie met de andere personen opnieuw zocht, is hij uiteindelijk geboeid afgevoerd naar het politiebureau voor verhoor.