Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 05-12-2010

Stunten in de sneeuw, rijbewijs ingevorderd

DONGEN: Agenten hebben zaterdagavond omstreeks 20.20 uur het rijbewijs van een 21 jarige Dongenaar afgenomen. De dienders zagen namelijk, terwijl zij over de Vennen reden, dat hij met zijn auto aan het stunten was.

Terwijl het behoorlijk sneeuwde en de rijbaan wit en glad was, liet de automobilist, bij het verlaten van de rotonde in de richting van de Eindsestraat, zijn auto uitbreken. Dat bleef hij over een afstand van 500 meter doen. De agenten zagen dat hij de auto abrupt naar rechts liet gaan, om vervolgens weer op de rijbaan te rijden en weer helemaal naar links te gaan. Daarbij gleed hij over het fietspad tegen een heg. De agenten hebben foto's van de situatie gemaakt. De automobilist werd aan de kant gezet. In de auto zaten achter de verdachte nog enkele vrienden. Kennelijk wilde hij tegenover hen stoer doen.

Het rijbewijs van de stuntman werd ingevorderd. Hij kan een
proces-verbaal ingevolge de wegenverkeerswet tegemoet zien.

Camerabeelden leveren twee keer heterdaad op

OOSTERHOUT: Het uitkijken van de camerabeelden, tijdens het
horecatoezicht in het uitgaanscentrum heeft vannacht twee arrestaties opgeleverd. Een vandaal en een drugsgebruiker werden op heterdaad betrapt.

Op camerabeelden werd vannacht omstreeks 00,.15 uur gezien dat een stapper, naar later bleek een 23-jarige man uit Vught,.een fiets op het bushokje aan de Mathildastraat gooide. Tevens werd gezien dat hij een snuifje in het bushokje nuttigde. De vandaal werd aangehouden. Hij gaf de baldadigheid toe. Er werden bij hem geen drugs meer aangetroffen. De cameraman zag in hetzelfde bushokje aan de Mathildastraat rond 03.15 uur nog een snuiver. Dit bleek een 23-jarige man uit Brakel te zijn. Bij hem werd nog een kleine hoeveelheid cocaïne aangetroffen.

Verder werd tijdens de horecadienst nog een 28-jarige Oosterhouter betrapt op het rijden onder invloed 345 ugl). Hij werd met zijn auto op de Schapendries gecontroleerd omdat aan de voorzijde een van de twee lampenunits ontbrak, waardoor de auto aan één kant geen
koplampverlichting had.

Lastige klant moet nog 50 dagen zitten

OOSTERHOUT: De politie heeft zaterdagmiddag in een cafetaria aan de Keiweg een lastige klant, een 37-jarige man uit Den Bosch aangehouden omdat voor hem nog 50 dagen gevangenisstraf open stond. De eigenaar van de snackbar had de politie gebeld omdat de man dronken was en de boel daar op stelten zette. De Bosschenaar is overgebracht naar het cellencomplex in Tilburg. Een zus die op verzoek van de man werd geïnformeerd, vertelde dat haar broer zwervende was.

Pool (24) slaat ruit caravan in

KAATSHEUVEL: De politie heeft zaterdagavond omstreeks 23.00 uur op een camping aan de van Haestrechtstraat een 24-jarige Pool aangehouden ter zake vernieling. De man bleek tijdens een conflict met andere bewoners op de camping, de ruit van een caravan te hebben ingeslagen. De verdachte wenst de schade te vergoeden. In overleg met het Openbaar Ministerie is aan de Pool een transactie van 135 euro opgelegd, waarmee de schade vergoed wordt.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 05-12-2010 13:29 | © Regio Midden en West Brabant |