Politie Zeeland


---

2140-2010 Koper gestolen van bouwplaats, Middelburg
Van een bouwterrein aan de Kleverskerkseweg in Middelburg is in de nacht van vrijdag op zaterdag koper gestolen.
Op de bouwplaats lagen enkele duizenden kilo's koperen kabels. Deze zijn weggenomen.

2141-2010 Mercedesbusje gestolen, Tholen
Tussen vrijdagavond 19.00 uur en zaterdagochtend 09.30 uur is een nieuw Mercedesbusje gestolen uit de Slabbecoornweg in Tholen.
Het betreft een witte Mercedes-Benz Sprinter, type 311 CDI combi. Het is een automaat en de auto stond nog niet op kenteken. In de auto zit alleen een bestuurdersstoel. Verder heeft de auto een speciale vloer waar rolstoelen aan vast gemaakt kunnen worden en een lage instap aan de bijrijderskant.

Heeft u dit busje zien rijden na vrijdag 19.00 uur? Neem dan contact op met de politie via nummer 0900-8844.

2142-2010 Getuige van mishandeling kind gezocht, Kapelle
De politie is op zoek naar de man die zaterdag 4 december rond 15.30 uur in Kapelle een einde maakte aan de mishandeling van een 10-jarige jongen door een volwassen man. De man is een belangrijke getuige, maar zijn identiteit is tot nu toe onbekend bij de politie.
De 10-jarige jongen was zaterdag met zijn vrienden in de sneeuw aan het spelen op het terrein achter het zwembad aan de Vroonlandseweg in Kapelle. Even later kwam er een groep kinderen met een man aan die ook kwamen spelen.

De kinderen kregen ruzie. Vervolgens liep de man op de 10-jarige jongen af om verhaal bij hem te halen en pakte de jongen bij zijn keel. De man tilde de jongen van de grond terwijl hij met beide handen zijn keel vasthield.

Hierop sprong een vriend van de 10-jarige jongen op de rug van de man en kwam er een andere man aangelopen die de man wegtrok bij de 10-jarige jongen.

De politie wil graag in contact komen met de man die een einde maakte aan de mishandeling van de 10-jarige jongen. Bent of kent u deze man? Neem dan contact op met de politie via nummer 0900-8844.