Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 14.45 uur

Utrecht, 05-12-2010

Verdachte vuurwapenbezit en hennep aangehouden

UTRECHT Op vrijdagochtend 3 december werd - na een tip - in een woning aan de Orinocodreef 1.287 kilo hasj en bijna 3 kilo aan gedroogde henneptoppen in sealbags aangetroffen en in beslag genomen. In de woning werd ook een vuurwapen, munitie een duizenden euros aan geld gevonden. Een 48-jarige man zonder vaste- woon of verblijfplaats is in de woning aangehouden en zit in voorarrest voor nader onderzoek en verhoor.

Verdachte diefstal motorscooter aangehouden

VLEUTEN Op zondag 5 december zagen surveillerende agenten rond 03.45 uur twee jongens met een motorscooter lopen op de Prins Hendrikstraat. Bij het zien van de politie lieten de jongens de scooter vallen en gingen er te voet vandoor. Na een achtervolging via de onderdoorgang van het Station en via een vers sneeuwspoor werd in een tuin aan de Stationsstraat een 17-jarige jongen uit Vleuten in de struiken aangetroffen. De tweede verdachte werd niet meer gevonden. De jongen zit vast voor nader onderzoek en verhoor. De scooter bleek te zijn gestolen in Duitsland.

Gevaarlijk rijgedrag

UTRECHT Op vrijdag 3 december heeft de politie rond 16.15 uur drie mannen - twee 19-jarige en een 29-jarige uit Utrecht aangehouden in verband roekeloos rijgedrag en niet voldoen aan een stopteken.

Surveillerende agenten zagen op vrijdag 3 december een auto met hoge snelheid de Daalsetunnel inrijden. De agenten reden in dezelfde richting en zagen dat automobilist geen richting aangaf bij het wisselen van rijstrook en bij het links inrijden van de Kanonstraat. Bij navraag bleek dat de auto niet verzekerd was en de tenaamgestelde niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Bij de Van Zijstweg gaf de politie een stopteken. Hieraan gaf de bestuurder geen gehoor en ging er vandoor. Bij de Veilinghavenkade wist de politie het voertuig klem te rijden. Maar vervolgens ramde de automobilist het politievoertuig en zette zijn vlucht met hoge snelheid voort in de richting van de Overste den Oudenlaan.

Hier verloren de agenten het voertuig uit zit, maar te hulp gekomen agenten troffen op aanwijzing van getuigen het voertuig op de Schillerstraat aan en de verdachten werden bij een bushalte aan de Spinozalaan aangetroffen en aangehouden. Bij de fouillering werden de autosleutels aangetroffen. Het trio zit vast voor nader onderzoek en verhoor. Twee van de drie verdachten, een 19-jarige en 29-jarige man, staan te boek als veelpleger.

Explosie in auto

UTRECHT Op zaterdag 4 december kreeg de politie rond 22.15 uur de melding dat een explosie had plaatsgevonden in een geparkeerde auto aan de Zonstraat. Vermoedelijk is vuurwerk de oorzaak.

Ter plekke troffen de agenten een beschadigde auto aan waarbij ruiten waren gesprongen en deuren ontzet bleken. De auto is afgesleept voor nader technisch onderzoek.

Verdachte mishandeling aangehouden

UTRECHT De politie heeft op zaterdag 4 december een 27-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden voor mishandeling van een 28-jarige vrouw uit Barneveld bij een tankstation aan de Europalaan.

De Barneveldse had een opmerking gemaakt over het gedrag van een 29-jarige vriend een man uit IJsselstein - van de verdachte richting personeel van het tankstation. Blijkbaar was de verdachte hier niet van gediend en vond ze het nodig om het slachtoffer te mishandelen. Vervolgens ging de verdachte er in de auto met de vriend vandoor. Op het Westplein kon de politie het voertuig stoppen.

De verdachte werd aangehouden. De 29-jarige vriend bleek nog een paar boetes van in totaal 225 euro te hebben openstaan, die door familie werden betaald. De 27-jarige vrouw zit vast voor nader onderzoek.

Vechtpartij in horecagelegenheid

UTRECHT Op zaterdag 4 december kreeg de politie de melding dat een vechtpartij had plaatsgevonden in een horecagelegenheid aan de Korte Jansstraat. Ter plekke trof de politie vier personen aan met bloedneuzen, ander gelaatsletsel en gescheurde kleding. Ook bleek het meublilair van de zaak schade te hebben.

De precieze aanleiding van het incident is nog onbekend, maar het vermoeden is dat alcohol hier een aandeel in had. Wie verdachten zijn wordt onderzocht. Een 30-jarige man werd aangehouden omdat hij zijn identiteitsbewijs niet kon tonen. De slachtoffers zullen na hun roes te hebben uitgeslapen aangifte doen.

Verdachte heling aangehouden

UTRECHT De politie heeft op zaterdag 4 december een 24-jarige man uit Huizen aangehouden op verdenking van heling.

Surveillerende agenten zagen rond 01.55 uur de verdachte met een andere man bij een stilstaande auto bij de oprit van de Waterlinieweg staan met een televisiedoos op de bijrijderstoel. De agenten vertrouwden het niet en namen poolshoogte. Daarop vluchtten de mannen. Onderaan het talud bij de Stadionlaan kon de politie de verdachte aanhouden. De andere man wist te ontkomen.

De politie heeft de auto laten afslepen voor sporenonderzoek. De televisie die naast het voertuig stond werd ook meegenomen. In de auto lagen muurbeugels voor televisies, een paar navigatiesystemen en telefoons. De verdachte zit vast voor nader onderzoek en verhoor.

Oproep getuigen: poging diefstal auto en bedreiging

UTRECHT De politie kreeg op vrijdag 3 december de melding dat rond 11.15 uur twee onbekende mannen probeerden een auto te stelen vanaf de Fentener van Vlissingenkade.

De eigenaar van de auto zag onbekenden bij zijn auto staan en ging poolshoogte nemen. Bij de auto bleek dat twee onbekende mannen in zijn auto zaten en zag dat het slot van zijn auto was gesloopt. Toen hoorde hij de motor starten en trok de eigenaar een van de mannen uit de auto. De ander bedreigde de eigenaar en daarop liet hij de dief los. Het duo ging er te voet vandoor richting via de loopbrug en verdwenen uit het zicht. De eigenaar schakelde vervolgens de politie in.

Signalementen

Jongemanen tussen 17 tot 20 jaar, 1.70 1.75 meter lang, licht getinte huidskleur, tenger postuur, kort zwart haar aan de zijkanten opgeschoren. Hadden verzorgd uiterlijk. Eén van de daders droeg een kort donkerblauw jack met op de achterzijde de naam Bottichelli.

Getuigen of personen met meer informatie worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.