Politie Kennemerland

Geweld/Baldadigheid

Haarlem, Spaarndam, Nieuw-Vennep, IJmuiden, Heemskerk, 05-12-2010 o Op verschillende plaatsen in de regio Kennemerland leidde de sneeuwval ook tot overlast door jeugdigen die met sneeuwballen mensen en voertuigen bekogelden.

Haarlem 5 december. Omstreeks 00.10 uur kreeg een 27-jarige Haarlemse automobilist op de Schalkwijkerstraat ruzie met een groepje sneeuwballen gooiende jongens. Toen hij uitstapte is hij door twee van hen geschopt en geslagen. Zij vluchtten weg nog achternagereden door een getuige doch die verloor hen uit het oog. Het slachtoffer trachtte een andere jongen uit het groepje nog vast te houden doch een nadere omstander hielp hem te ontsnappen.

Spaarndam 4 december. Omstreeks 12.50 uur werd een sneeuwbal gegooid tegen de auto van een 65-jarige Spaarndammer op de Dokter W.Nijestraat. De bestuurder schrok hier van een kwam vervolgens in botsing met een geparkeerde auto. De gooier kon niet worden achterhaald.

Nieuw-Vennep 3 december. Omstreeks 22.30 uur sprak een bewoner aan de Westerdreef een groepje jongelui aan omdat zij sneeuwballen tegen zijn ramen gooiden. Nadat hij naar binnen was gegaan zag hij enkele van hen over zijn geparkeerde auto urineren. Hij ging daarop weer naar buiten waarop er een handgemeen ontstond met twee van de jongens. Door gewaarschuwde politieagenten zijn de twee jongens aangehouden. Dat waren twee zestienjarige plaatsgenoten. Zij zijn na verhoor heengezonden, er wordt proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

IJmuiden 4 december. In de Dennekoplaan werd omstreeks 00.30 uur een bus bekogeld waardoor een ruit werd vernield. Aan de hand van getuigenverklaringen werd daarvoor een 22-jarige Velserbroeker als verdachte aangehouden. Hij ontkende daarvoor verantwoordelijk te zijn geweest en is na verhoor heengezonden.

Heemskerk 3 december. Een 52-jarige man uit Heemskerk is omstreeks 21.40 uur mishandeld door een groepje jongens. Hij sprak hen aan bij het verlaten van een supermarkt aan de Kerkweg omdat zij zich hinderlijk gedroegen naar andere passanten. In de schermutseling die daarop ontstond duwden zij hem over een reclamebord waardoor hij een wond aan zijn voorhoofd opliep.