Politie Kennemerland

Verkeersongevallen door de gladheid

Lisserbroek, Zandvoort, Buitenkaag, Haarelm,, 05-12-2010 o Door de winterse omstandigheden zijn er in de regio diverse verkeersongevallen ontstaan. De meest opvallende waren:

Lisserbroek 3 december. Omstreeks 20.45 uur raakte een automobilist op de Lisserweg in de berm. Na een botsing met een boom schoof de auto van het talud af de naast gelegen tocht in. De inzittenden, een 72-jarige vrouw en een 68-jarige man werden door getuigen uit hun benarde positie bevrijd. Beiden zijn met onderkoelingsverschijnselen en vermoedelijk kneuzingen door een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Zandvoort 3 december. Omstreeks 15.00 uur gleed een 32-jarige Zandvoortse automobiliste op de Verlengde Haltestraat uit de bocht. Zij schepte een 66-jarige plaatsgenoot op de fiets. Hij is met rugklachten naar een ziekenhuis vervoerd.

Buitenkaag 4 december. Omstreeks 11.50 uur raakte een 51-jarige automobiliste uit Lisse met haar auto van de weg op de Lissertocht. Zij kwam in het naast gelegen water terecht. Zij kon er op eigen kracht uit komen en liep er geen nadelige gevolgen door op.

Haarlem 5 december. Omstreeks 04.35 uur verloor een 37-jarige Haarlemse automobilist op de Lange Herenvest door de gladheid de controle over zijn auto. Hij botste tegen een geparkeerde auto die vervolgens tegen een tweede geparkeerde auto schoof. De Haarlemmer bleek bij onderzoek door de politieagenten echter ook onder invloed van alcohol. Hij had een promillage van 1,39. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.