Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 15.45 uur

Utrecht, 05-12-2010

Verdachten graffiti aangehouden

AMERSFOORT Op zondag 5 december kreeg de politie tegen 1.00 uur een melding over twee personen op een bouwterrein aan het Eemplein. De politie kon uiteindelijk een 20-jarige en een 25-jarige man uit Amersfoort aanhouden in verband met het aanbrengen graffiti. De 25-jarige man liep bij zijn vlucht voor de politie letsel op aan zijn voet.

Te veel op en mogelijk met gestolen waar op pad

AMERSFOORT Een 23-jarige Amersfoorter die zaterdag 4 december tegen 2.30 uur een stopteken van agenten negeerde op het Lorreinenplein, bleek bij ademanalyse 515 ug/l te blazen. De man bleek ook geen rijbewijs te hebben.
In de auto trof de politie diverse dames-en heren jassen aan. De politie onderzoekt nog of deze afkomstig zijn van diefstal.

Lastige klant in horeca: drie aanhoudingen

AMERSFOORT Zaterdagmorgen tegen 3.00 uur kwam er een melding van horecagelegenheid aan de Maanlander over een lastige klant die de zaak niet wilde verlaten.

Een groep personen in de zaak belemmerde het werk van de politieagenten en gedroeg zich agressief en dreigend tegen de agenten. Uiteindelijk moesten zij assistentie inroep van collegas. Met inzet van een politiehond en gebruik van de wapenstok zijn uiteindelijk drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 17-jarige, 20-jarige en een 21-jarige verdachte uit Amersfoort. De ouders van de minderjarige jongen zijn in kennis gesteld.

Verdachte mishandeling aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft op zaterdag 4 december rond 03.00 uur een 25-jarige Veenendaler aangehouden op verdenking van mishandeling van een personeelslid van een horecagelegenheid aaan de Hof. De verdachte werd op het ijs op het Havik aangetroffen en vervolgens aangehouden.

De medewerker verklaarde dat de verdachte met vrienden in de zaak zich vervelend gedroegen. Ze werden vervolgens uit de horecagelegenheid gezet waarbij ter hoogte van de Lavendelstraat de verdachte de medewerker had geslagen. Het slachtoffer liep daarbij een bloedneus op en deed aangifte.