Politie Groningen

Overvallers op tankstation Zonnelaan aangehouden

Inzet sociale media loont.

Groningen, 05-12-2010 o Met de aanhouding van twee mannen ( 34 en 54 jaar oud) uit Groningen heeft de politie de gewapende overval op een tankstation op de Zonnelaan in Groningen opgelost.

Overval tankstation Zonnelaan

Op zaterdagavond 10 juni 2010 overvielen twee mannen een tankstation op de Zonnelaan in Groningen overvallen. Een 22-jarige medewerker van het tankstation werd door één van de overvallers bedreigd met een wapen. Beide mannen, die zich vermomd hadden, gristen vervolgens geld uit de kassa. Daarnaast namen zij ook tabaksartikelen weg. Beide overvallers gingen er met de buit vandoor. Een bewakingscamera maakte duidelijke beelden van een van de overvallers. De beelden zijn vervolgens op hetYouTube-kanaalvan de politie Groningen geplaatst

Herkenning

De 54-jarige overvaller herkende zich van de gepubliceerde YouTube-beelden. Hij koos eieren voor zijn geld en meldde zich zondag 5 december aan een politiebureau. Later op de dag kon de politie de 34-jarige overvaller in een woning aan de Capellestraat in Groningen aanhouden.

Onderzoek

Beide overvallers zijn ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie heeft het onderzoek nog niet afgerond. De twee mannen nog zullen nader worden gehoord.

Inzet sociale media

Door de inzet van sociale media als YouTube, Hyves, Twitter maar ook E-mail@lert, Student@lert en Burgernet, maakt de Regiopolitie Groningen goed gebruik van nieuwe opsporingsmogelijkheden. Via deze nieuwe media nodigt de politie Groningen burgers uit om onder andere overvallen en straatroven te melden. Het filmpje van de overval op het tankstation op het YouTube politiekanaal werd in twee dagen ruim 20.000 maal bekeken.