Gemeente Eemnes

Met ingang van 6 december 2010 wijzigt de avondopenstelling van de loketten Burgerzaken in de BEL-gemeenten. Op de gemeentehuizen zijn de loketten geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. De middag- en avondopenstelling wordt geconcentreerd in het BEL-kantoor aan de Zuidersingel in Eemnes. Op maandag van 13.30 tot 20.00 uur. Voor het aanvragen van reisdocumenten (identiteitskaart of paspoort) op de maandagavond moet van tevoren een afspraak gemaakt worden.

Verbetering e-dienstverlening
De wijzigingen zijn het gevolg van bezuinigingen op personeelskosten. Door het samenvoegen van de avondopenstelling op één locatie is het mogelijk om efficiënter te werken. In het komende jaar werkt de BEL Combinatie hard aan de verbetering van (e-)dienstverlening voor de drie gemeenten. Daardoor worden inwoners minder afhankelijk van de openingstijden van de gemeente en kunnen zij meer zaken thuis van achter hun pc regelen. Ook zal steeds vaker gebruik worden gemaakt van het werken op afspraak. Geen wachttijden meer, dienstverlening op het tijdstip dat de burger bepaalt en volledige aandacht voor de dienst die aangevraagd wordt.

Informatiecampagne
Om de inwoners van de BEL-gemeenten zo goed mogelijk te informeren, is de BEL Combinatie een informatiecampagne gestart. Via de gemeentelijke websites, diverse advertenties in lokale bladen, posters en flyers worden de mensen op de hoogte gebracht. Bezoekers die zich de komende weken bij één van de loketten melden, krijgen te horen dat er vanaf 6 december nieuwe openingstijden gelden.

Naast de belangrijke wijziging bij het loket Burgerzaken, zijn ook de openingstijden van de loketten Vergunningen en Burgerlijke Stand aangepast. Voor de eerste vervalt de openstelling op maandagmiddag. Het loket Burgerlijke Stand (aangifte van geboorte en overlijden) is vanaf 6 december niet langer op maandagochtend geopend. Voor een overzicht van de openingstijden kunnen mensen kijken op de website van hun gemeente, of www.belcombinatie.nl.