Gemeente Spijkenisse


Werkzaamheden Akkerhof

26 november 2010

Akkerhof

Maandag 06 december 2010 wordt gestart met het herinrichten van de openbare ruimte aan de oostzijde van winkelcentrum Akkerhof.

Men begint aan de zijde van het parkeerterrein (blauwe zone) bij de Akkerdonk. Het parkeerterrein krijgt een logischer inrichting van parkeerplaatsen en rijbanen, die zal bijdragen aan de verkeersveiligheid. Voor voetgangers wordt het terrein veiliger gemaakt door het aanleggen van een voetgangersstrook waardoor een nieuwe looproute ontstaat in de richting van de Anijsdonk en Schoffelvoorde. Daarnaast wordt het gebied van meer beplanting voorzien en krijgt daardoor een fraaiere uitstraling. Het voet/fietspad aan de overkant van de Akkerdonk wordt ook uitgebreid. Een betere bereikbaarheid en een klantvriendelijke inrichting van het plein zal ook het winkelcentrum ten goede komen.

Opslagterrein/bouwplaats
Aannemer AC de Groot begint op maandag 06 december 2010 met de aanleg van het voet/fietspad aan de overzijde van de Akkerdonk. Vervolgens zal de aannemer in de eerste week van januari 2011 de bouwplaats gaan inrichten ten noorden van de Herfstakker (aan de noordzijde van fase 9).

Contact/vragen
Voor vragen en opmerkingen over het werk kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de opzichter van de gemeente, de heer H. Kremer, telefoon: (06) 53 44 13 36. Overige vragen kunt u richten aan Rayon West, telefoon: (0181) 69 61 40.

Fasering en afsluitingen
De herinrichting van de parkeerplaats wordt gefaseerd uitgevoerd, zodat altijd een gedeelte met parkeerplaatsen beschikbaar blijft tijdens het werk. De oplevering van de nieuw ingerichte parkeerplaats is voorlopig gepland op 15 april 2011.

Let op! De genoemde data op de pdf bijlage
`Herinrichting_openbare_ruimte_Akkerhof_nov_2010' zijn onder voorbehoud.

Voor de winkeliers wordt een tijdelijke laad- en loszone gecreëerd in de buurt van de huidige laad- en loszone. Met de grootte van de vrachtwagens wordt rekening gehouden.
Er blijven tijdens de uitvoering altijd parkeerplaatsen beschikbaar al is het weliswaar een kleinere hoeveelheid.

Feestelijke start
Om de start van het werk een feestelijk tintje te geven zal wethouder Mijnans op 06 december om 14.00 uur zelf de eerste stenen gaan oplichten bij het fietspad aan de Akkerdonk. Hier zal de nieuwe voetgangersoversteek komen.

Werk in de openbare ruimte brengt altijd overlast met zich mee. Dit kunnen we helaas niet voorkomen, maar wij proberen de overlast wel zoveel mogelijk te beperken door gebruik te maken van goede omleidingroutes en duidelijke bebording.

Bijlagen


* herinrichting Akkerhof [Overzicht van werkzaamheden openbare ruimte Akkerhof met data, pdf: 218 KB]

* Brief omwonenden [Brief zoals verzonden aan omwonenden winkelcentrum Akkerhof, d.d. 26-11-2010]