Gemeente Amsterdam stadsdeel West



Feestelijke bouwstart Circus Elleboog en ROCvA

29 november 2010
Circus Elleboog en het ROCvA worden buren in de nieuwe wijk Laan van Spartaan in Stadsdeel West. Maandag 6 december geeft portefeuillehouder Godfried Lambriex het officiële en feestelijke startsein, samen met studenten van het ROCvA en de jongeren van Circus Elleboog. Vanaf 16:00 uur is iedereen welkom in het clubhuis van VVA/Spartaan.

Trots

Godfried Lambriex: "Laan van Spartaan wordt een moderne wijk in Amsterdam waar wonen, werken, leren en sporten zijn geïntegreerd. Stadsdeel West is er trots op dat het ROC en Circus Elleboog Laan van Spartaan hebben uitgekozen als nieuwe thuisbasis."

Verschillende faciliteiten

In het gebouw van het ROCvA krijgen mbo-studenten van onder andere de opleiding Zorg & Welzijn les. Daarnaast komen er diverse open leercentra, twee skills labs en een restaurant. Naast het ROCvA komt Circus Elleboog. Zij hebben in de nieuwe hoofdlocatie onder meer beschikking over een theaterzaal, een (circus)studio, kleedkamers, een foyer, kantoren, atelier, werkplaats en opslag. De twee nieuwe buren gaan straks op verschillende manieren samenwerken.

Laan van Spartaan

Laan van Spartaan ligt aan de rand van Stadsdeel West, bij de A10, omringd door de Erasmusgracht en grenzend aan de Kolenkitbuurt. Over een paar jaar telt het gebied ruim elfhonderd woningen in verschillende typen en prijsklassen, voor alle (nieuwe) Amsterdammers. Daarnaast komen er voorzieningen waar de nieuwe bewoners en de bewoners in de directe omgeving van kunnen profiteren.

---