Gemeente Heeze-Leende


Gratis voedingsvoorlichting en supermarktrondleiding voor 55+ers in Heeze-Leende op 6 en 7 december

Vraagt u zich ook wel eens af wat nou eigenlijk gezonde voeding is als je ouder wordt en hoe je de juiste keuzes maakt als je boodschappen gaat doen? Voor inwoners van Heeze-Leende van 55 jaar en ouder biedt de gemeente op 6 en 7 december een gratis programma aan om hier meer over te weten te komen.

In een groepsbijeenkomst over gezonde voeding op maandagochtend 6 december van 10.30 tot 12.00 uur in de foyer van d'n Toversnest in Heeze zal voorlichter Chris Kinders ingaan op wat er verandert in onze voedingsbehoeften als we ouder worden en op de rol die voeding speelt in onze gezondheid. Er is uitleg over het belang van gevarieerde maaltijden. De koffie staat klaar. U krijgt aan het einde van de bijeenkomst een receptenboek met gezonde en budgetvriendelijke recepten mee.

Op dinsdagochtend 7 december ontvangt diëtiste Carole Hontelé u om 10.15 uur bij de ingang van de Plus-supermarkt in Leende waar u hartelijk welkom bent voor een rondleiding door de supermarkt die zal duren tot 12.00 uur. Hier wordt op een praktische manier ingegaan op wat er te koop is, op het lezen van etiketten en op vergelijkingen tussen producten.

Er is beperkt plaats voor deze activiteiten, dus tijdig aanmelden is nodig. Dit kunt u doen door te bellen naar het secretariaat gezondheidsbevordering van de GGD op telefoonnummer 088 0031 469.

Deze activiteiten zijn een initiatief in het kader van het lokaal gezondheidsbeleid en worden u aangeboden door de gemeente Heeze-Leende, in samenwerking met de GGD Brabant-Zuidoost en thuiszorgorganisatie ZuidZorg. De gemeente Heeze-Leende vindt het belangrijk om burgers te helpen om er een gezonde leefstijl op na houden. Daarom draagt zij samen met andere partners graag bij aan laagdrempelige informatievoorziening over dit onderwerp. Deze keer staat daarbij gezonde voeding voor mensen van 55+ centraal.