Woningcorporatie Ymere

Circus Elleboog en ROC van Amsterdam wijden hun nieuwbouw op Laan van Spartaan feestelijk in


1-12-2010

Maandag 6 december 2010 geeft stadsdeelvoorzitter Martien Kuitenbrouwer om 17.00 uur het startsein voor het slaan van de eerste damwand voor hun nieuwe huisvesting.

Studenten van het ROC van Amsterdam en 'acrobaten' van Circus Elleboog luiden de happening feestelijk in.

Met de komst van Circus Elleboog en ROC van Amsterdam krijgt Laan van Spartaan straks twee nieuwe gezichten. Aan de kant van de Jan van Galenstraat krijgt Circus Elleboog een nieuwe hoofdvestiging.

ROC van Amsterdam krijgt er een grote nieuwe leslocatie bij. De opleidingen van het ROCvA werken nauw samen met Zorginstelling Cordaan, een andere grote partij op Laan van Spartaan en het tegenover gelegen Lucas Andreas Ziekenhuis. De vestigingen openen naar verwachting in 2012 hun deuren.

Een bijzondere ontwikkeling
Laan van Spartaan wordt ontwikkeld door Bouwfonds Ontwikkeling en Ymere, die samenwerken in de VOF De Stadstuinen. De partijen gaan ondanks de crisis in de bouwsector door met bouwen op Laan van Spartaan.

Het belang hierbij is groot: "We willen graag doorgaan met deze mooie 'leer- woonlocatie' omdat dit een echte aanwinst is voor Amsterdam", aldus René Kamperman, locatiemanager van Bouwfonds Ontwikkeling.

Op dit moment wordt volop gebouwd in de wijk. Het enorme Tribunegebouw waarin een klimhal, zorgwoningen, studentenwoningen en woningen voor topsporters komen, wordt in 2011 opgeleverd. Twee weken geleden is de bouw gestart van Wonen op de Stip, waar 84 koopappartementen en 53 koopeengezinswoningen komen.

Een geheel nieuwe woonwijk
Laan van Spartaan is de nieuwste woonwijk in Amsterdam. In het midden van de wijk liggen nieuwe sportvelden. Over een paar jaar staat hier een wijk waar wonen, werken, opleiden, culturele en maatschappelijke voorzieningen en sport worden gecombineerd.

Het gebied telt straks ruim elfhonderd woningen in alle prijsklassen en typen: sociale huurwoningen, vrije sectorwoningen, koopwoningen, studentenwoningen en ouderenwoningen.

Daarnaast komen er voorzieningen waar niet alleen de nieuwe bewoners van kunnen profiteren, maar ook de directe omgeving. Naast de leslocatie van het ROCvA en Circus Elleboog, komen er zorgvoorzieningen, horeca, een klimhal en een sporthal. De hele wijk is naar verwachting over vijf jaar gereed. Kijk voor meer informatie op www.laanvanspartaan.nl.