Provincie Utrecht

Provincie Utrecht zet in op meer toeristen en congressen

De Provincie Utrecht zet samen met haar provinciale toeristische partners de tanden in de bezoekersmarkt. Het doel is helder: meer toeristen en meer congressen in de provincie voor het jaar 2011 en daarna. Op 6 december aanstaande licht provincie Utrecht de nieuwe strategie toe en presenteert zij een aantal partners met wie actief wordt samengewerkt in 2011.

In 2010 nam de provincie het besluit om op een nieuwe wijze invulling te gaan geven aan de marketing van het toeristische en congresproduct van de regio. Tot eind 2010 werkt ze samen met Utrecht Toerisme en Recreatie ( UTR). Per januari 2011 krijgen de sterke merken in de provincie de ruimte om zelf invulling te geven aan hun (zakelijk) toeristische ambities.

Convenant

Amersfoort en omgeving, de Utrechtse Heuvelrug (een samenwerkingsverband van acht gemeenten), de stad Utrecht en het Groene Hart zijn de zogenaamde `powerbrands' die zorg gaan dragen voor de grootste groei in bezoekersaantallen, zo is de verwachting. Met hen wordt een convenant afgesloten.

Andere bestemmingen, zoals de Kromme Rijnstreek en het Vechtplassengebied zijn de snelle opkomende gebieden. Met hen wordt geen convenant afgesloten, wel wordt bekeken hoe deze gebieden goed ondersteund kunnen worden bij hun toeristische en zakelijke ambities. Met Houten (partner in de Kromme Rijnstreek) wordt bijvoorbeeld gezamenlijk ingezet op het binnenhalen van meer zakelijke evenementen, in 2011.

Amersfoort en Provincie Utrecht sluiten toeristisch convenant

Tijdens de bijeenkomst op 6 december aanstaande sluit Amersfoort samen met haar regionale partners een toeristisch convenant met de provincie Utrecht. Dit convenant staat symbool voor de nieuwe samenwerking tussen de regio Amersfoort en de Provincie Utrecht.
Op 18 november jl. ging de Utrechtse Heuvelrug Amersfoort voor in het tekenen van de samenwerkingsafspraken.

Versterken zakelijk toerisme

Tijdens de bijeenkomst zal de Provincie Utrecht bekend maken dat er een budget in 2011 beschikbaar wordt gesteld van EUR 150.000 voor het versterken van het zakelijk toerisme in de Provincie Utrecht. Partners in de provincie worden uitgedaagd om mee te denken in het aantrekken van extra zakelijke evenementen. Succesvolle plannen worden -passend in de voorwaarden- door de Provincie voor maximaal 50% gecofinancierd. Op 6 december zullen een aantal eerdere succesvolle plannen worden toegelicht, als inspiratie voor de indieners voor de nieuwe projecten.

Voor persinformatie:
jolande.havenaar-uringa@provincie-utrecht.nl, (030) 258 29 97 / 06-21 11 78 64