Gemeente Kaag en Braassem

Leefbaarheid in Nieuwe Wetering: praat mee op 6 en 8 december! Companen leefbaarheidsonderziek NW

Woningbouwvereniging Alkemade, de gemeente Kaag en Braassem en de dorpsraad Nieuwe Wetering voeren onderzoek uit naar de leefbaarheid in Nieuwe Wetering. De uitkomsten zijn tijdens de jaarvergadering van de dorpsraad op 26 november uitgebreid toegelicht. Op maandag 6 en woensdag 8 december zijn er vanaf 19.30 uur werkateliers in het Cultureel Centrum in Nieuwe Wetering. Deze workshops gaan over themaâs die te maken hebben met de leefbaarheid van Nieuwe Wetering. U bent van harte welkom om mee te praten!

Tijdens de jaarvergadering van de dorpsraad zijn vrijdag 26 november de resultaten gepresenteerd. De presentatie met de resultaten kunt u downloaden. Uit het onderzoek blijkt dat het dorp een aantal themaâs erg belangrijk vindt, zoals verkeer (zowel verkeersveiligheid als âoverlast), wonen en voorzieningen. Tijdens de werkateliers wordt dieper op deze themaâs ingegaan, door een antwoord te vinden op de vragen: Wat moet er rondom dit onderwerp gebeuren in het dorp? Hoe moet dat worden aangepakt?

Alle bewoners van Nieuwe Wetering en van het buurtschap Vredeburg zijn welkom bij de ateliers. U hoeft zich niet aan te melden.

Wanneer zijn deze werkateliers?
De werkateliers zijn op twee avonden. Op elke avond worden twee themaâs behandeld, u kunt dus per avond aan één werkatelier deelnemen. De werkateliers beginnen om 19.30 en duren tot uiterlijk 21.30 uur. De locatie is het Cultureel Centrum in Nieuwe Wetering. De indeling van de themaâs is als volgt:

* Wonen: 6 december

* Voorzieningen en verenigingsleven: 6 december
* Jongeren: 8 december (voor jongeren tussen ca. 16 en 25 jaar)
* Verkeer: 8 december

En daarna?
De resultaten van de enquete en de resultaten van de werkateliers worden verwerkt in de dorpsvisie voor Nieuwe Wetering. Deze wordt in de loop van het voorjaar van 2011 aan het dorp gepresenteerd.

Vragen?
Mocht u nog vragen hebben over het leefbaarheidsonderzoek of over de werkateliers, dan kunt u contact opnemen met Wietske Tideman van adviesbureau Companen, via e-mail: tideman@companen.nl of tel: (026) 351 25 32.
Â