Gemeente Valkenswaard


Plaatsen grote kerstbomen en -stal

Evenals in voorgaande jaren, zorgen medewerkers van het team Beheer openbare ruimte van de gemeente voor het opbouwen van een kerststal en het plaatsen van enkele grote kerstbomen in de gemeente Valkenswaard.

Boom Martinusplein
Op het Martinusplein in Dommelen wordt op maandag 6 december een grote boom geplaatst in de buurt van de Dommelse dorpspomp. De boom is 10 meter hoog. Hij wordt opgetuigd met sfeerverlichting.

Boom en kerststal nabij de Markt
De traditionele Valkenswaardse kerststal wordt vanaf dinsdag 7 december opgebouwd op zijn vaste plaats naast de Nicolaaskerk, op de hoek van de Maastrichterweg en de Peperstraat.
Rondom de kerststal wordt weer een landschapje gemaakt met levende dieren, zoals schapen, ezel en een aantal kippen. De dieren worden door particulieren gratis ter beschikking gesteld.
Het geheel van kerststal en landschap is vanaf vrijdag 10 december gereed en is voor publiek te bekijken tot en met 6 januari. In Valkenswaard komen dit jaar twee grote kerstbomen van circa 10 meter hoog. De eerste boom wordt op zaterdag 4 december geplaatst op het plein voor het oude raadhuis (nabij ING- bank) en de tweede komt op het plein voor de Nicolaaskerk (op 4 of uiterlijk 6 december). De bomen versierd met sfeervolle verlichting.

Bestaande boom op Mgr Kuijpersplein
Op het Mgr.Kuijpersplein in Borkel en Schaft staat een grote boom die ook dit jaar weer als kerstboom dienst zal doen. Ook deze boom zal in de week van 6 december voorzien worden van sfeerverlichting.