Electrabel



*

2 december 2010

Persbericht Opening Maxima

Op maandag 6 december neemt Electrabel, Groep GDF SUEZ, de nieuwe Maxima-centrale in Lelystad officieel in gebruik in de aanwezigheid van Maxime Verhagen, minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Gerard Mestrallet, CEO van GDF SUEZ, en Bernard Wientjes, voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW.

De Maxima-centrale in Lelystad is een energiecentrale met twee ultramoderne STEG-eenheden (stoom en gas) van ieder 440 MW. Hiermee kan jaarlijks een hoeveelheid elektriciteit worden geproduceerd die gelijk is aan het jaarverbruik van ca. 1,6 miljoen huishoudens. De nieuwe eenheden zijn state-of-the-art en hebben een zeer hoog energierendement van bijna 60% en een zeer beperkt effect op het milieu.

Ruud Bos, CEO Electrabel Nederland: "Met de nieuwe gasgestookte Maximacentrale investeert Electrabel 500 miljoen euro in een duurzame toekomst. Dit past goed in de energiemix die Electrabel voor ogen heeft en vervult een voorname rol in de transitie naar een duurzamere energievoorziening."

Lees het volledige persbericht
Zie het origineel