Gemeente Almere

Uitreiking van de 14e drempel aan Topsportcentrum Almere

06-12-2010 | Start: 15:30 | Eind: 16:30 | Locatie: de tweede verdieping in de Businesslounge van het Topsportcentrum

Op maandag 6 december 2010 om 15.30 uur zal René Peeters wethouder Onderwijs, Jeugd en Sport, De Drempel in ontvangst nemen. Stichting SOGA (Stedelijke Overlegorgaan Gemeente Almere) reikt jaarlijks deze prijs uit om de integratie van mensen met een beperking of een chronische ziekte in de gemeente Almere onder de aandacht te brengen. De uitreiking vindt plaats op de tweede verdieping in de Businesslounge van het Topsportcentrum.

"De Drempel" is een stimuleringsprijs, die ieder jaar door de stichting SOGA ( Stedelijke Overlegorgaan Gemeente Almere) met een feestelijk tintje wordt uitgereikt aan een organisatie, bedrijf of persoon, die zich op bijzondere wijze heeft ingezet ten behoeve van mensen met een beperking.

De SOGA heeft het Topsportcentrum dit jaar uitgekozen voor deze prijs omdat het centrum juist geen drempels heeft. Het Topsportcentrum is goed bereikbaar, beschikt over voldoende mindervalide parkeerplaatsen en is voor mensen met een beperking uitstekend bereikbaar. Opgemerkt wordt hierbij dat het Topsportcentrum de nodige moeite heeft gedaan om het gebouw van een ITS-keurmerk te voorzien. Het Internationaal Toegankelijkheidssymbool houdt in dat mensen met een beperking zich zonder hulp van derden door het gebouw kunnen bewegen. Hiermee vindt de SOGA het Topsportcentrum een aanwinst voor Almere.

U wordt van harte uitgenodigd om bij de overhandiging van de prijs aanwezig te zijn.