Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.30 uur

Utrecht, 06-12-2010

Verdacht

OUD-ZUILEN Agenten hielden op zondagavond 5 december twee jongemannen onder andere aan omdat zij inbrekersgereedschap bij zich hadden.

Rond 23.00 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen zich met hun auto verdacht ophielden op de Groeneweg. Agenten gingen ter plaatse en zagen een auto in de berm geparkeerd staan met daarin twee jongemannen. De agenten spraken hen aan en de twee gaven hun namen op. Het ging om een 22-jarige jongeman uit Utrecht en een 20-jarige plaatsgenoot. Bij controle van de auto en beide jongemannen, troffen de agenten meerdere bolletjes vermoedelijke harddrugs aan, inbrekersgereedschap en het tweetal had meerdere pasjes bij zich die op andermans naam stonden. Toen andere agenten de 20-jarige verdachte naar het politie bureau overbrachten, herkenden zij hem als een 19-jarige jongeman uit Utrecht. Hij bleek dus een valse naam te hebben opgegeven. Vervolgens bleek dat hij nog gezocht werd in verband met woninginbraken.

Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Autoalarm verraadt autokrakers

BREUKELEN Autokrakers gingen er in de nacht van zondag 5 op maandag 6 december na het afgaan van een autoalarm vandoor. Zij werden even later aangehouden.

Rond 03.40 uur hoorde de eigenaar van een auto op het Longkruid het alarm van zijn auto afgaan. Toen hij naar buiten keek, zag hij twee mannen bij de auto wegrennen in de richting van de Brugoprit. Hij belde
1-1-2 en meerdere agenten gingen ter plaatse.

Agenten zagen de verdachten op de Brugoprit lopen en hielden het tweetal, 20 en 23 jaar oud en afkomstig uit Litouwen, aan. Zij waren kennelijk verrast door het alarm en hadden geen kans gezien iets uit de auto te stelen. Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten. De 38-jarige eigenaar deed aangifte van de autokraak.

Met hond op inbrekerspad

ABCOUDE Inbrekers gingen op vrijdag 3 december kennelijk met een hond op inbrekerspad.

Rond 18.45 uur ontdekte de bewoner van een woning aan de Achter de Kerken dat er die dag in zijn woning was ingebroken. Daarbij bleek computerapparatuur te zijn gestolen. Bij de inbraak viel op dat buiten twee soorten schoensporen (twee inbrekers) ook afdrukken van hondenpoten op de aanloop- en vluchtroute waren te zien.

Aan getuigen die tussen vrijdagochtend rond 09.00 uur en vrijdagavond 18.45 uur de mogelijke inbrekers met hond op de Achter de Kerken hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.