Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

DNA sporen leiden naar verdachte reeks inbraken
Publicatiedatum: 6-12-2010 9:43:42

EDE - De politie heeft mogelijk 14 inbraken in woningen en bedrijven op kunnen lossen. De verdachte kwam in beeld nadat er bij twee woninginbraken DNA-sporen aangetroffen waren die na onderzoek overeen bleken te komen met het DNA van een 38-jarige Edenaar. De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt van deze zaken. Het Openbaar Ministerie zal het dossier beoordelen.

Bij een inbraak in een woning in Ede-Zuid op 9 oktober 2010 werden door de technische recherche DNA sporen gevonden. Deze sporen leverde na onderzoek een match op met de 38-jarige Edenaar. De man bleek op dat moment in voorarrest te zitten in verband met de verdenking van een andere woninginbraak in Ede-Zuid. De Edenaar is verhoord over de inbraak op 9 oktober. Tijdens dit verhoor legde hij een verklaring af over de inbraak van 9 oktober en 13 andere inbraken bij woningen en bedrijven in september en oktober in Ede-Zuid.
(113602)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar (14) opgepakt op verdenking van diefstal fiets
Publicatiedatum: 6-12-2010 9:41:50

EDE- De politie heeft zondagavond 5 december een 14-jarige jongen uit Ede aangehouden op de Van der Hagenstraat. De jongen wordt verdacht van heling/diefstal van een herenfiets.
De agenten reden rond 21.15 uur over de parkeerplaats bij een flatgebouw aan de Van der Hagenstraat toen ze de Edenaar weg zagen fietsen. De jongen zou zichtbaar geschrokken zijn bij het zien van de agenten. Kort daarna kwam de Edenaar terug gelopen zonder de fiets. De agenten spraken hem aan en gingen op onderzoek uit. De fiets bleek gestolen te zijn en was door de jongen weggelegd in de struiken aan de zijkant van het flatgebouw. De jongen werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij verklaarde de fiets te hebben gevonden.
(135959)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053