Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude


6/12/10 10:07

Inwoners van Halfweg en Zwanenburg om mening gevraagd

In december ontvangen inwoners van Halfweg en Zwanenburg een stembiljet waarmee zij een voorkeur kunnen aangeven over de nieuwe fiets/voetbrug. Deze brug zal Zwanenburg en het nieuwe station met elkaar verbinden.

In samenwerking met de Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg ontvangen de bewoners drie brugschetsen en een stembiljet. Op dit stembiljet kunnen zij de voorkeur voor een van deze drie varianten aangeven. De biljetten kunnen tot 11 december 2010 ingeleverd worden op diverse adressen. Het is ook mogelijk om via de website van de Dorpsraad, www.zwanenburg-halfweg.nl, de keuze kenbaar te maken. Alleen bewoners die een stembiljet hebben ontvangen kunnen een stem uitbrengen.

De gemeente hoopt op veel ingevulde stembiljetten. Het is een goede manier om mee te denken over het toekomstige station!

Begin 2010 is er een enquete gehouden onder de inwoners van Halfweg en Zwanenburg om de mening te peilen over twee projecten. Een van de projecten is de zogenaamde 'Kwaliteitsimpuls station, stationstoegang en stationsomgeving'. In de enquete werd aan de bewoners gevraagd om ideeen aan te dragen voor verbetering van de leefbaarheid rondom het station en de verbinding van het station naar Zwanenbrug. Naast een goede bereikbaarheid voor minder valide, een leuk aangekleed fiets/voetpad over het SugarCity terrein, werden er ook veel ideeen aangedragen om de nieuwe fiets/voetbrug van Zwanenburg naar het toekomstige station Halfweg-Zwanenburg te verfraaien. Over dit laatste, de verfraaiing van de brug, ontvangen de inwoners een stembiljet waarop zij hun voorkeur aan kunnen geven.

De nieuwe brug komt er in ieder geval. Onze gemeente kiest ervoor om een subsidieaanvraag te doen bij de Stichting Leefomgeving Schiphol om de fiets/voetbrug te verfraaien. Bij de aanvraag van de subsidie is het van belang dat de bewoners betrokken zijn bij de keuze voor de te realiseren variant.


---