Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.30 uur

Utrecht, 06-12-2010

Aanhouding verdachten poging inbraak

ODIJK/BUNNIK Op maandag 6 december kreeg de politie omstreeks 04.00 uur melding dat er mogelijk werd ingebroken bij een woning aan de Jodichemdreef in Odijk. Een alerte getuige had twee mannen in een grijskleurige Fiat Cinquecento zien rondrijden en rond de woning zien lopen. Al snel kwam een volgende melding van een andere omwonende die breekgeluiden hoorde.

De politie ging daarop in de omgeving zoeken en troffen het betreffende voertuig met twee 20-jarige mannen uit Zeist aan die voldeden aan het signalement. In het voertuig werd inbrekerswerktuig aangetroffen. Daarop werden beide mannen aangehouden en de auto in beslag genomen voor nader onderzoek.

Oproep getuigen; inbraak woning

ZEIST Op 5 december rond 21.30 uur kreeg de politie de melding dat kort daarvoor twee jongens trachtten in te breken bij een woning aan de Crosestein. Een alerte omwonende zag dat het stel probeerde een raam van de buren open te breken en riep naar de twee. Daarop vluchtte het tweetal weg in de richting van de voetbalkooi en raakte uit zicht.

Signalementen: Twee jongens in de leeftijd van 17 tot 20 jaar, getinte huidskleur, normaal postuur, rond de 1,75 1.80 meter lang. Eén van de jongens droeg een donker bomberjack met daaronder een donkerblauwe spijkerbroek en een zwarte Nike pet. De andere jongen droeg eveneens donkerkleurige kleding.

Getuigen of personen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.