Gemeente Tiel


Gemeente Tiel start met sloop noodlokalen Rivierenlandlaan

De gemeente Tiel start met de sloopwerkzaamheden van de noodlokalen gelegen aan de Rivierenlandlaan in Tiel. In het pand waren de laatste jaren de peuterspeelzaal en de EHBO gehuisvest. De gemeente heeft tot sloop besloten, omdat het pand in zeer slechte staat verkeert.

Aannemer Duijts begint op 13 december 2010 met de voorbereidende werkzaamheden en het plaatsen van afzettingen. Daarna worden enige asbesthoudende delen verwijderd. Dit levert geen gevaren op voor de volksgezondheid. De arbeiders, die het asbest verwijderen, dragen tijdens het werk adembeschermingsmiddelen en speciale kleding. Het dragen van deze speciale kleding (de zogenaamde witte pakken) is een voorschrift van de arbeidsinspectie.

De asbestverwijdering kan niet gebeuren als het vriest. Mocht dit op 13 december 2010 het geval zijn, dan zal de sloop worden uitgesteld. In week 50, 2010 start de aannemer met de daadwerkelijke sloop van het pand. De verwachting is dat de werkzaamheden eind week 3, 2011 zijn afgerond. Na de sloop blijft de grond vooralsnog braak liggen, totdat de bouw voor de Cambier van Nootenschool start.