Hoefnet

Nieuws

EK vierspannen terug na 40 jaar?

05-12-2010

In Boedapest werd bekend dat de Hongaarse federatie een bid bij de FEI heeft ingediend voor de organisatie van het Europees Kampioenschap vierspannen in 2011. Het EK werd voor het eerst georganiseerd in 1971 in Boedapest en Hongarije wil graag na 40 jaar weer de eerste zijn die dit evenement organiseert.

Een van de initiatiefnemers is de Hongaarse meervoudig Wereldkampioen Vilmos Lázár, de oudere broer van de succesvolle twee-en vierspanrijder en Wereldbekerdeelnemer Zoltán Lázár. Vilmos Lázár werkt momenteel hard om de nodige logistieke en financiële middelen op orde te krijgen. Als het EK door de FEI wordt toegewezen, wordt het evenement gehouden in hartje centrum van Boedapest. Het is de bedoeling om een hoogtepunt te creëren voor de stad waarbij naast de vierspansport ook de nodige aandacht komt voor shows en muziekoptredens.
Volgens Lázár verdienen de vierspannen ieder jaar een hoogtepunt. Als het EK wordt toegekend, wordt gekeken naar een vorm waarin ook deelnemers die geen Europees paspoort hebben, kunnen meedoen. Na de introductie van het eerste Europees Kampioenschap in 1971 werden er vijf EK's gehouden. Na het EK in Zug in 1979 werd dit kampioenschap door de FEI afgeschaft. Het eerste Wereldkampioenschap vierspannen werd gehouden in 1972 in Münster.

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.