Politie Drenthe

Maandag 6 december 2010

Provincie Drenthe, 06-12-2010

GRIP 1 na lek in ammoniaktank

MEPPEL Maandagmorgen zijn hulpdiensten massaal uitgerukt naar de Groeneveld. Even voor tien uur kwam vanaf een vleeswarenbedrijf in deze straat de melding dat er een lek was geconstateerd in een ammoniaktank in het bedrijf. De omgeving is afgezet en alle hulpdiensten zijn ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen. Publiek wordt dringend afgeraden om naar de omgeving van de Groeneveld te gaan. Mensen die daar in de buurt zijn wordt sterk geadviseerd om het gebied te verlaten. Op de websiteswww.meppel.nlen
vanwww.politie.nl/drenthewordt nieuwe informatie geplaatst zodra er nieuws te melden is.

Inbrekers op heterdaad aangehouden

HOOGEVEEN In de nacht van zondag op maandag zijn twee mannen van 19 en 21 jaar uit Hoogeveen aangehouden. Oplettende getuigen zagen dat de twee mannen wilden inbreken bij een pand aan de Kleine Kerkstraat en alarmeerden de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen stoven beide mannen verschillende kanten op. De 21-jarige man probeerde per fiets te ontkomen, maar kwam door de gladheid ten val en kon direct worden aangehouden. De 19-jarige man ging er al rennend vandoor in de richting van het Stoekeplein waar hij zich in de bosjes verstopte. Hij kon kort daarna worden aangehouden. Daar bleek dat het tweetal kleding wilden stelen uit een winkel aan de Hoofdstraat. In de omgeving zijn kledingstukken en inbrekersgereedschap aangetroffen. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Slingerende beschonken bestuurder aangehouden

HOOGHALEN De politie heeft zondagavond een 46-jarige man uit Dwingeloo aangehouden. Een oplettende automobilist zag de man op de N48 ter hoogte van Zuidwolde voor hem rijden. De man viel op doordat hij al slingerend over het wegdek reed. De getuige belde hierop de politie en bleef achter de beschonken man rijden. De man is vervolgens op De Streek in Hooghalen tot stilstand gebracht. Ter plaatse is er een blaastest afgenomen. De man blies een F (fail). Bij de ademanalyse blies de man 1505 ug/l (3,5 promille). Ook bleek de man niet in bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook reed de man in een auto welke niet verzekerd was. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Aanhouding na vernielingen

ASSEN Zondagavond heeft de politie een 35-jarige vrouw uit Assen aangehouden. Ze had twee ruitjes vernield van een woning aan de Arthur van Schendellaan na een conflict. Oorzaak zijn problemen in de relationele sfeer. De verdachte is ingesloten voor een nader onderzoek.