Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 06-12-2010

Politie onderzoekt gewapende overval videotheek Breda

BREDA: Zondagavond is omstreeks 19.35 uur een gewapende overval gepleegd op een videotheek aan de Jorisstraat te Breda.

Twee overvallers bedreigden de twee medewerksters en de circa zes klanten die in de zaak aanwezig waren met een vuurwapen en eisten geld. Ze hebben een geldbedrag buit gemaakt. Ook werd een tas van één de klanten door de overvallers meegenomen. Aan de geschrokken
medewerksters en klanten is slachtofferhulp aangeboden. Er is direct, onder meer met een politiehond, een onderzoek in de omgeving ingesteld. De Technische Recherche heeft een sporenonderzoek verricht.

De politie heeft kort na de overval een SMS-Alert bericht verstuurd met de tekst: Breda Jorisstraat, gewapende overval, 2 daders, 1 met bril, rode sjaal,capuchon, 1 met zilverkleurig masker. Tips 0900-8844.

Binnenbrand in woning ontstaan in kachelpijp

ZEGGE: Zondagmiddag heeft rond 16.00 uur een binnenbrand gewoed in een woning aan de Onze Lieve Vrouwestraat. Er was sprake van veel
rookontwikkeling, zowel op de begane grond als op de bovenverdieping.

De brandweer kwam met twee blusvoertuigen en een ladderwagen ter plaatse. De brand was gemeld door de buren. Zij hadden al tevergeefs geprobeerd de bewoners te bereiken, die kennelijk niet thuis waren. Brandweerlieden hebben de ruiten van de tuindeuren ingeslagen. De brand bleek ontstaan te zijn in de kachelpijp. De brandweer heeft de brand snel kunnen blussen. Er is veel rookschade. De bewoners werden uiteindelijk bereikt, zij waren rond 17.45 uur ter plaatse. Ze waren erg kalm en blij dat niet hun hele huis was afgebrand, Salvage is ter plaatse gekomen om de eerste maatregel namens de
verzekeringsmaatschappij te nemen. Ook bij de buren is sprake van rookschade.

Roosendaler (20) betrapt op rijden zonder rijbewijs

ETTEN-LEUR: De politie heeft vannacht omstreeks 01.30 uur op rijksweg A-58 een 20-jarige Roosendaler aangehouden voor diverse overtredingen van de Wegenverkeerswet. De automobilist reed zonder rijbewijs. Zijn rijgedrag was bovendien erg gevaarlijk voor de andere weggebruikers.

Agenten zagen tijdens hun surveillance op de Oranjestraat uit
tegengestelde richting een BMW komen. Ze wilden deze auto controleren en keerden. Ze zagen dat de bestuurder zijn snelheid verhoogde. Ze besloten de auto te achtervolgen, terwijl het wegdek erg glas was, ging de BMW steeds harder rijden, en haalde op de rijksweg A-58 een snelheid van circa 170 km / uur . Hierdoor bracht hij ook het overige verkeer in gevaar. Uiteindelijk kon de auto ter hoogte van Roosendaal aan de kant worden gezet. De 20-jarige bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben. Het voertuig is in beslag genomen.

Brand in vakantiewoning

WERNHOUT: Vanmorgen werd rond 05.30 uur een uitslaande brand gemeld in een vakantiewoning in het Parc Patersven. Het bleek een woning te zijn voor Poolse werknemers van een uitzendbureau. Afgelopen nacht zou er één Pool verbleven hebben. Er raakte niemand gewond. De brandweer heeft de brand geblust. De brand was op de begane grond ontstaan ter hoogte van een bank. De oorzaak is nog onbekend.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 06-12-2010 11:10 | © Regio Midden en West Brabant |