Politie Gelderland-Midden

Treinconducteur mishandeld: Arnhemse opgepakt

Publicatiedatum: 6-12-2010 11:29:45

DIEREN- Een 35-jarige vrouw uit Arnhem is zondagmiddag 5 december door de politie aangehouden op het perron aan het Stationsplein. De Arnhemse zou een 54-jarige conducteur hebben geslagen en geschopt.

De politie kreeg rond tien voor half vier een melding van een lastige reizigster op het NS-station in Dieren. De agenten troffen op het perron de Arnhemse aan die vast gehouden werd door omstanders. De vrouw zou om nog onbekende reden de conducteur hebben geslagen en geschopt. De conducteur wilde aangifte doen van de mishandeling. De Arnhemse is door de agenten aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.

'Handen af...'
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak onder het motto `Handen af van mensen met een publieke taak'. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen deze beroepsgroep met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en andere medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd.
(135927)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---