Politie Twente

Automobilist gewond bij aanrijding politieauto Enschede
Een 54-jarige automobilist uit Enschede raakte zondag 5 december gewond bij een aanrijding met een politieauto in Enschede.

Zondagavond 5 december omstreeks 20.00 uur vond er een aanrijding plaats op de Knalhutteweg in Enschede. Een 67-jarige automobiliste verloor vermoedelijke door het gladde wegdek op de viaduct de controle over haar auto en kwam tegen een vangrail tot stilstand. Surveillerende agenten van de Koninklijke Marechaussee en de politie kwamen ter plaatse en zorgden voor een veilige afzetting met zwaailichten in afwachting van de sleepauto. Het verkeer werd geattendeerd op de aanrijding. Een 54-jarige automobilist uit Enschede kon niet op tijd tot stilstand komen en gleed met zijn auto tegen de politieauto. De 54-jarige raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010109091)

Tweede aanhouding in onderzoek dood Folly Strijker Enschede
Op maandag 6 december 2010 is in een woning in Enschede een 52-jarige vrouw aangehouden voor betrokkenheid en/of medeplichtigheid bij de gewelddadige dood van Folly Strijker.

De vrouw werd in een woning in Enschede op maandag 6 december aangehouden omdat zij verdacht wordt van betrokkenheid en/of medeplichtigheid bij de gewelddadige dood van de toen 66-jarige Folly Strijker. Daarnaast wordt zij ook verdacht van witwassen van gelden die afkomstig zijn uit criminele activiteiten.

Folly Strijker werd op vrijdag 10 september j.l. in zijn woning aan de Diekmanstraat in Enschede doodgeschoten. Op zaterdag 11 september 2010 hield de politie een 49-jarige man uit Enschede als verdachte aan voor betrokkenheid/medeplichtigheid bij de moord cq doodslag. Deze man zit in gevangenhouding.

Noot redactie: voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met het Openbaar Ministerie in Almelo

6 december 2010

]