Gemeente Lansingerland

Fietsroute via de dam gevaarlijk


Gebleken is dat fietsers gebruik maken van de dam tussen de Vredenburchlaan en Noorderparklaan. Deze route is gevaarlijk en niet zonder risico. Om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren heeft de gemeente de dam afgesloten.

Verbinding bij Haverveld
Fietsers die via de Maria Enzersdorflaan naar de Noorderparklaan fietsen en omgekeerd, kunnen via het Haverveld rijden. Dit is weliswaar circa 350 meter langer, maar wel een veilige fietsroute.

Geen veilige fietsvoorziening
Het is praktisch gezien niet mogelijk om een veilige tijdelijke fietsvoorziening te maken over de dam. De aansluiting op de Van Vredenburchlaan is onveilig, waardoor er gemakkelijk ongelukken kunnen ontstaan. Daarnaast is de ondergrond van de dam niet geschikt om er eventueel een (schelpen- of tegel-)verharding op aan te brengen die deugdelijk genoeg is om het fietsverkeer blijvend veilig te kunnen afwikkelen.

Op termijn goede fietsverbinding
Op termijn komt er een goede fietsverbinding tussen de Maria Enzersdorflaan en het vrijliggende fietspad op de Noorderparklaan. Hiervoor is een ontwerp gemaakt voor plan Parkzoom. Deze voet-/fietsverbinding kan echter pas worden gerealiseerd wanneer Parkzoom verder wordt ontwikkeld.

Tot die tijd voert de route via de aansluiting bij Haverveld en blijft de dam afgesloten.