Groen onderwijs gaat nauw samenwerken met Wikiwijs

06/12/2010 11:58

Open Universiteit

De groene onderwijsinstellingen, van vmbo tot en met wo, stellen hun kennisbronnen en leermateriaal uit Groen Kennisnet breed ter beschikking via Wikiwijs. Zo kunnen ook docenten uit andere onderwijssectoren in hun lessen eenvoudig gebruik maken van deze collectie met meer dan 60.000 items. De 'groene docenten' kunnen nieuw lesmateriaal direct maken en delen met hun collega's én alle andere docenten via Wikiwijs. De ambitie van Wikiwijs is om meer van dergelijke samenwerkingsverbanden aan te gaan zodat het aanbod aan kwalitatief goed open leermateriaal snel groeit.

Samenwerking

Het groen onderwijs is in Nederland een voorloper op het gebied van de ontwikkeling van open leermateriaal. Groen Kennisnet geeft toegang tot verschillende 'groene bronnen'. Wikiwijs biedt onderwijsbreed digitale collecties, webapplicaties en functionaliteiten aan via internet. Door de samenwerking tussen Groen Kennisnet en Wikiwijs hebben alle docenten toegang tot meer bronnen en kunnen docenten uit het groen onderwijs eenvoudig gebruik maken van de 'arrangeertool' van Wikiwijs in hun eigen werkomgeving. Er wordt zo een flinke efficiencyslag gemaakt waardoor sneller en slimmer gewerkt kan worden.

Groen Kennisnet

Groen Kennisnet is een dienst van de Groene Kennis Coöperatie, het samenwerkingsverband van alle groene onderwijsinstellingen in Nederland, van vmbo, mbo, hbo tot en met wo, en wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Groen Kennisnet verzamelt en ordent digitale kennisbronnen, beeldmateriaal en documenten op het gebied van voedsel en groen in Nederland en maakt deze waar mogelijk publiek beschikbaar, onder meer via het webportaal www.groenkennisnet.nl.

Wikiwijs

Wikiwijs is een platform waar docenten van basis- tot universitair onderwijs open leermateriaal kunnen vinden, gebruiken, maken en delen. Het publiek en onafhankelijk platform www.wikiwijs.nl wordt door Kennisnet en de Open Universiteit gerealiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en met medewerking van veel docenten en organisaties in het onderwijsveld. Naast de Groene Kennis Coöperatie werkt Wikiwijs ook samen met partijen zoals VO-raad, SURF en Stichting Leerplan Ontwikkeling.





http://www.wikiwijs.nl