Politie Hollands Midden

Noordwijk - Drie mannen aangehouden na bedreiging (nep)vuurwapen

Noordwijk, 06-12-2010 o Politie Hollands Midden kreeg op vrijdag 3 december rond 22.15 uur een melding van een man die zich bedreigd voelde. Hij had in de Hoofdstraat voor een horecagelegenheid met een aantal personen staan praten. Hij verklaarde dat hij twee jonge mannen boos vond kijken en hij maakte daar een opmerking over. Volgens de man liet één van de mannen hem toen een wapen zien waardoor hij zich bedreigd voelde. De mannen liepen hierna weg en de man waarschuwde de politie.

Zij kwam ter plaatse en zocht in de omgeving naar de mannen. Aan de Duinweg zag zij drie mannen lopen, waarvan er één aan het signalement voldeed. De drie mannen werden staande gehouden en gefouilleerd omdat zij wellicht een wapen bij zich hadden. Bij één van hen werd een nepvuurwapen aangetroffen. Deze werd in beslag genomen en de drie, een 18-jarige Rijnsburger, een 17-jarige Noordwijker en een 18-jarige Noordwijker, werden aangehouden. De Rijnburger had het nepwapen, maar ontkende daarmee gedreigd te hebben. De andere twee verklaarden dat zij niets van het nepwapen wisten en niet hadden gezien dat hiermee zou zijn gedreigd. De melder wilde geen aangifte doen. De politie maakt proces-verbaal op.

Nepwapens Nepwapens zijn vaak moeilijk te onderscheiden van echte wapens. Dit maakt het mogelijk om nepwapens voor verkeerde doeleinden te gebruiken om bijvoorbeeld anderen mee te bedreigen. Het is daarom in Nederland verboden om nepwapens in het bezit te hebben.