Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.15 uur

Utrecht, 06-12-2010

Oproep getuigen en bevindingen onderzoek oorzaak brand

(zie persberichten Eemland zuid dd. 1-12-2010)

AMERSFOORT De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand bij het pand aan de Schothorsterlaan op dinsdag 30 november 2010. Op basis van de bevindingen uit dit onderzoek gaat de politie ervan uit dat de brand vermoedelijk is aangestoken. Het onderzoek wordt voorgezet.

Inmiddels heeft de politie een uitgebreid buurtonderzoek gehouden en diverse getuigen gesproken. Ook hebben rechercheurs van de Forensische Opsporing sporenonderzoek gehouden op de plek van de brand. Dit technische onderzoek is nog niet afgerond.

De politie roept personen op - die foto- en/of of filmmateriaal hebben gemaakt van de brand - om contact op te nemen met de politie. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de recherche in Amersfoort via tel. 0900-8844. Ook getuigen of personen met meer informatie kunnen contact opnemen via hetzelfde nummer of anoniem via 0800-7000.

Oplichting met valse advertenties

LEUSDEN De politie onderzoekt een oplichting met valse kortingsbonnen die eind november zijn geplaatst in een reclamefolder.

De verdachte heeft vermoedelijk met valse bedrijfsgegevens en dito handtekening, zonder toestemming van een aantal ondernemers op de Hamershof, advertenties geplaatst waarin kortingsbonnen waren opgenomen voor die betreffende winkels. De gedupeerde ondernemers werden geconfronteerd met klanten die met kortingsbonnen aankwamen waar zij totaal geen weet van hadden of daarvoor toestemming hadden gegeven.

Uit de politiegegevens blijkt dat het om negen benadeelde ondernemers gaat die inmiddels via flyers in hun bedrijf aan de klanten kenbaar maken dat de kortingsbonactie een oplichting betreft.

De politie gaat ervan uit dat dit vermoedelijk is gedaan om provisies te verdienen en stelt een nader onderzoek in.

Oproep getuigen: Licht gewond door vuurwerk

AMERSFOORT Op zondag 5 december is omstreeks 16.10 uur een op de Rietzangerstraat een 17-jarig meisje licht gewond geraakt aan haar benen toen een onbekende jongen met vuurwerk gooide. Het meisje stond in een horecagelegenheid toen een jongen de deur opende en een mededader het vuurwerk naar binnengooide. Het meisje heeft zich laten behandelen bij de huisarts aan haar brandwonden.

Getuigen zagen een groepje van ongeveer vijf jongeren met de jongen die het vuurwerk gooide wegrenden over de Wielewaalstraat in de richting van de Ibisstraat.

Signalementen:

Dader 1: getint uiterlijk, 15 tot 16 jaar oud, 1.65 a 1.70 meter lang, normaal postuur. Droeg een zwarte jas met capuchon.

Dader 2: getint uiterlijk, 18 en 21 jaar oud, 1.65 meter lang. Hij droeg een zarte lange jas met capuchon en bontkraag, donkerkleurige trainingsbroek en zwarte nikepet.

Getuigen of personen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Aanrijding met letsel: rijden onder invloed

AMERSFOORT Op zondag 5 december vond rond 15.00 uur een eenzijdig ongeval plaats op de Albert Schweitzersingel. Een 50-jarige autombolist reed met zijn voertuig tegen een boom. Hierbij raakte een inzttende dochter (personalia onbekend) licht gewond aan het gezicht. De bestuurder werd aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed.

Na een ademanalyse op het bureau blies de man 430 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.