Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Schot gelost bij overval in Laren

Laren, 06-12-2010 o Zondagavond 5 december 2010 werd een horecagelegenheid in Laren door drie mannen overvallen.

Even voor 23.30 uur kwamen drie personen de horecagelegenheid aan het Zevenend binnen. In de hal stond een aantal medewerkers en gasten die door de drie personen naar binnen werden geduwd en geslagen. Eenmaal binnen werd een schot in de lucht gelost en gingen twee van de drie personen de zaak rond op zoek naar buit. Medewerkers werden bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en werden geslagen met een voorwerp. Uiteindelijk zijn de overvallers met een mobiele telefoon van een van de medewerkers vertrokken. Zij zijn vermoedelijk met een scooter gevlucht over het marktplein.

Een 58-jarige Laarder die in de horecagelegenheid was, wist te vluchten en heeft bij een woning in de omgeving aangebeld. Hij is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De andere aanwezigen (in totaal 7 personen) zijn ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel en hoefden niet naar het ziekenhuis.

Signalementen: drie mannen met een lichtgetint uiterlijk. Allen ongeveer 1.65 meter lang en rond de 20 jaar oud. De mannen waren donker gekleed en hadden hun gezicht gedeeltelijk bedekt.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen of mensen die meer informatie hebben over deze overval. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900 8844. Wie liever anoniem reageert, belt met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.