Gemeente Zutphen

ook parkeervergunning voor bewoners online

Vanaf dinsdag 7 december kan de parkeervergunning voor bewoners volledig digitaal aangevraagd en afgehandeld worden via de digitale balie op deze website. Alle 1200 vergunninghouders krijgen deze week een brief van de gemeente waarin zij op deze mogelijkheid gewezen worden. Ook staan de nieuwe parkeertarieven in de brief vermeld, die maandagavond zes december door de gemeenteraad worden vastgesteld.

Aanvragers hoeven niet meer naar het stadhuis te komen om een parkeervergunning aan te vragen of af te halen. Voor het aanvragen van de kaart is wel een DigID nodig. Daarmee ondertekent de klant de aanvraag digitaal en is daarmee rechtsgeldig. Na het invullen van de vragenlijst kan de aanvrager betalen met de digitale kassa iDeal.

Naar verwachting zal de helft van de aanvragers de parkeervergunning 2011 digitaal aanvragen. Dat betekent een forse tijdwinst, zowel voor de aanvrager als voor de gemeente.
De zakelijke parkeervergunningen (voor bedrijven en instellingen) zijn medio november online gegaan.. Inmiddels is rond twintig procent digitaal aangevraagd en afgehandeld.
.