Vogelbescherming Nederland


Nieuws december 2010

Vogelbescherming fluit kabinet terug

Zondag 5 december 2010

Fluit dit Kabinet terug Vogelbescherming start kaartenactie tegen Kabinet Rutte

Vogelbescherming Nederland start vandaag met een actie tegen het kabinet Rutte. Onder het motto: `Fluit dit kabinet terug! Geef vogels en natuur een toekomst' roept de vereniging iedereen op om een nieuwjaarsboodschap te sturen naar het kabinet. Vogelbescherming start met de actie omdat de huidige plannen rampzalig zijn voor vogels en natuur. De nieuwjaarsboodschap is te versturen via www.vogelbescherming.nl

Voor Vogelbescherming Nederland is de maat vol. De vereniging maakt zich grote zorgen, omdat de natuur wordt gekortwiekt en vogels daarvan de dupe worden. Nederland neemt zijn verantwoordelijkheid als belangrijk vogelland niet en lapt internationale afspraken aan zijn laars.

Het huidige kabinetsbesluit betekent concreet dat er nog meer ganzen dood geschoten gaan worden, de ontvogeling op het platteland gewoon doorgaat en onze trekvogels verhongeren. Een voorbeeld hiervan is het laten verdwijnen van de leefgebieden van vogels.

Vogelbescherming start daarom met de actie: `Fluit dit kabinet terug!'. Via de site van Vogelbescherming (www.vogelbescherming.nl) kan iedereen een nieuwjaarsboodschap naar het kabinet Rutte sturen. In deze kaart wordt het kabinet opgeroepen om vogels en natuur in Nederland een toekomst te blijven geven.

De nieuwjaarsboodschappen worden begin januari aangeboden aan het kabinet.