FNV

Uitzendkrachten Scania willen vast werk

06-12-2010

Uit een enquête ingevuld door 180 uitzendkrachten van Scania blijkt dat negentig procent graag in vaste dienst wil van het bedrijf en is driekwart van mening dat ze minder betaald krijgen dan het vaste personeel. Bij het bedrijf werkt een op de drie werknemers als uitzendkracht. De vakbond ziet een explosieve toename van flexibele arbeid bij grote bedrijven. Vandaag overhandigt FNV Bondgenoten bestuurder Jeanette Brouwer de resultaten van de enquête aan de HR manager en de uitzendkrachten van Scania. De vakbond doet daarbij een beroep op Scania om de uitzendkrachten meer perspectief te geven op vast werk. Jeanette Brouwer, bestuurder FNV Bondgenoten:"De zogenaamde `flexibele schil' slaat momenteel door. Het begint meer te lijken op een flexibele kern. Dit geldt niet alleen voor Scania, maar ook voor andere grote bedrijven als bijvoorbeeld Philips. Mensen worden nu teveel gezien als kostenpost en wordt ook maar enige zekerheid onthouden. Tegelijk wordt er wel een hoge werkproductie van ze verwacht. De liefde moet wel van twee kanten komen, want straks dreigt er een tekort aan vakkrachten en bedrijven kampen veelal met een vergrijst personeelsbestand. Zorg dat je mensen goed opleidt en aan je bindt. Zij maken het verschil in een bedrijf en zorgen voor continuïteit, kwaliteit en innovatie, waarmee ook de arbeidsproductiviteit toeneemt. Daarom moet een vast contract weer de norm worden en flexibele contracten zoveel mogelijk beperkt tot ziek en piek."

Uit de enquête blijkt duidelijk dat mensen het gevoel hebben dat ze anders worden behandeld dan de vaste Scania medewerkers: "Het is voor ons niet mogelijk om vakmonteur te worden." En "er werken jongens al drie jaar als uitzend en nog steeds hebben ze geen contract."

Brouwer:" Nu horen flexwerkers niet bij een bedrijf, ze kunnen geen financiële verplichtingen als bijvoorbeeld een hypotheekschuld aangaan, en blijven outsiders. Meer werkzekerheid, levert meer op voor iedereen. Werkgever, werknemer en heel Nederland heeft er profijt van als mensen minder onzeker hoeven te zijn over inkomen en werk. En als je zelf voor flexwerk kiest is dat natuurlijk prima."

De enquête is op 7 oktober uitgezet in het kader van de Decent Work Day en de Gewoon Goed Werk campagne van de FNV. In mei dit jaar is vanuit de resultaten van een enquête onder uitzendkrachten bij de Belastingdienst ook al geconstateerd dat 93 procent veel liever een vast contract wil.

Cao-onderhandelaar Jos Brocken van FNV Bondgenoten merkt dat de vakbondsleden in de grootmetaal zich steeds bozer maken over het verdwijnen van vaste banen voor flexwerk. FNV Bondgenoten verwerpt de initiatieven van werkgeversorganisatie FME om goedkoper en makkelijker uitzendkrachten in te zetten op vast werk. "Ik verwacht dat het een belangrijk punt wordt in de cao-onderhandelingen in april. Vandaag ontslagen als vaste kracht, morgen met minder loon terug als uitzendkracht. Dit is een model voor de 19e eeuw, niet voor de toekomst van hoogwaardige productie in Nederland".

FNV Bondgenoten wil dat bedrijven flexwerk omzetten naar vaste banen als een werknemer meer dan negen van de twaalf maanden per jaar werkt bij een bedrijf. Bij Scania werken ongeveer 1040 mensen in vaste dienst en 520 als uitzendkracht.