Organisatiewijziging CNV Publieke Zaak

06/12/2010 13:38

CNV Publieke Zaak

Vakbond CNV Publieke Zaak gaat haar organisatie wijzigen. De vakbond die werkt in de sectoren overheid, zorg, welzijn en markt wil klaar zijn voor de toekomst; op haar taken toegerust en meer inzetten op samenhang van de verschillende activiteiten.

Op dit moment heeft CNV Publieke Zaak zes kantoren. In 2011 wordt dit aantal teruggebracht naar drie vestigingen in Den Haag, Apeldoorn en Eindhoven. De huidige kantoren in Hilversum, Rotterdam en Den Haag worden samengevoegd op één locatie in Den Haag. De kantoren in Assen en Apeldoorn worden samengevoegd in het huidige kantoor in Apeldoorn. Kantoor Eindhoven blijft in stand voor de zuidelijke provincies. De dienstverlening aan de leden blijft op hetzelfde niveau. Het aantal leden van CNV Publieke Zaak is al vier jaar op rij groeiend, tot 80.000 aan het eind van dit jaar.

Door het samenvoegen van de kantoren ontstaan er grotere teams waardoor er meer samengewerkt kan worden en ook efficiënter. Onder andere hierdoor komen er rond de 20 arbeidsplaatsen te vervallen. CNV Publieke Zaak ziet het als haar zorgplicht boventallige werknemers van werk naar werk te begeleiden. Met CNV Dienstenbond wordt een sociaal plan afgesproken.

CNV Publieke Zaak heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in het voortbestaan van de bond; gratis rechtshulp voor de leden, marketing en automatisering zijn daar voorbeelden van. Ook in het personeel is fors geïnvesteerd door het eigen pensioenfonds over te hevelen naar het pensioenfonds Zorg en Welzijn. Het aantal activiteiten van CNV Publieke Zaak is de afgelopen jaren niet verminderd, waardoor er nu een financiële inhaalslag (of bezuinigd) gedaan moet worden.

De vakbond van de toekomst zoals het Bestuur van CNV Publieke Zaak die voor ogen heeft is een moderne vakbond die de dialoog aangaat met haar leden, inzet op ledengroei, innovatie, veel aandacht heeft voor beroepsinhoud, maar vooral blijft doen waar ze sterk in is: de collectieve en individuele belangenbehartiging, het afsluiten van CAO's en sociaal plannen en haar leden bijstaan bij individuele problemen (gratis rechtshulp voor alle leden).





http://mijnvakbond.nl